I PLANEN: I forslaget til Balsfjord kommunes nye arealplan er det lagt inn områder tilegnet oppdrett med formål å utvikle lukkede anlegg. Foto: Ivar Løvland (arkiv)
I PLANEN: I forslaget til Balsfjord kommunes nye arealplan er det lagt inn områder tilegnet oppdrett med formål å utvikle lukkede anlegg. Foto: Ivar Løvland (arkiv)

Har lagt inn forslag om oppdrettslokasjoner

BALSFJORD: Forslaget til ny arealplan i Balsfjord skal snart ut på høring. Onsdag ble politikerne i formannskapet informert om hovedtrekkene i det nye planforslaget.

Publisert Sist oppdatert

En av endringene fra dagens plan, til det nye planforslaget er at det er satt av områder i Balsfjorden til oppdrett. To lokasjoner er lagt inn i planforslaget, etter innspill fra oppdrettselskapet Mowi. De ønsker, som kjent, å etablere seg i Balsfjorden for å utvikle ny teknologi med semilukkede merder. For å få til dette ønsker de ved en lokasjon i fjorden å etablere seg med den nye teknologien, og ved en annen lokasjon skal de ha orinære åpne merder.

I stillhet

Etter at søknaden fra Mowi kom i fjor, ble oppdrett en av de store sakene under valgkampen før fjorårets kommunevalg. Likevel ble informasjonen om at lokasjoner til utvikling av lukkede anlegg var lagt inn i planforslaget, mer eller mindre forbigått i stillhet. Planforslaget ble altså ikke behandlet i onsdagens møte. Det ble kun gjort orienteringer omkring planforslagets hovedtrekk.

Hovedtrekk

Andre hovedtrekk i planen gikk blant annet ut på områder avsatt til sentrumsformål både på Storsteinnes, i Nordkjosbotn og på Mestervik. Utvikling av et stort, sammenhengende industriområde fra Tømmerlev og mot Stormoen var også et av planens hovedtrekk, samtidig med noe utvidelse av industriområdet i Nordkjosbotn. I planforslaget er det også lagt inn kjerneområder for landbruket, som skal tas spesielle hensyn til. Blant områdene finner vi blant annet, Sagelvvatn, Sørkjosen og området fra Nordkjosbotn og opp mot Kila.

Junimøtet

Etter kommunestyremøtet 18. februar skal planforslaget ut på høring. Etter det er den videre planen at politikerne endelig skal behandle eller vedta planen i junimøtet til sommeren.

- Men det kommer litt an på hva som skjer i høringsrunden, og hvilke innspill og eventuelle innsigelser vi får, forklarte planlegger Arne Rydningen til politikerne.

Powered by Labrador CMS