STERK SKYTING AV GAMMEL KONGE: Kurt Arne Berglund har startet norgescuphelga nesten helt perfekt. Foto: Ivar Løvland
STERK SKYTING AV GAMMEL KONGE: Kurt Arne Berglund har startet norgescuphelga nesten helt perfekt. Foto: Ivar Løvland

Har lagt lista høyt

BARDUFOSS: Kurt Arne Berglund er gammel skytterkonge. V73-skytteren har allerede lagt lista under norgescupstevnene i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Nå er ikke V73 en klasse som det er norgescup i, eller Frende cup som den offisielt heter, men skytterkongen fra 1979 har definitivt sagt fra om til de andre skytterne i den eldste veteranklassen hva de må skaffe av poeng for å straffe ham i løpet av helga. Berglund skjøt først torsdag til mesterlige 350 poeng på Råvatn med 25 av skuddene som sentrumstreff. På Sentralskytebanen på Bardufoss ble det fredag 349 poeng, med 27 av tierne som sentrumstreff. Det tapte poenget kom på omgangen. Lørdag skyter han stevnet på Brenna i Storfjord.

- Målet for hvert stevne er jo å skyte fullt, smiler Kurt Arne Berglund, som opprinnelig kommer fra Bjerkvik.

Han var i sitt daglige virket tilknyttet skytterkontoret i Det frivillige Skyttervesen fra 1979, og de siste elleve årene sine som yrkesaktiv fram til 2011 var han generalsekretær i DFS. Sine røtter i nord glemmer han ikke.

- Nei, jeg prøver å holde dialekten best mulig ved like, smiler Berglund, som har slekt fra Gullhav og gikk videregående i Finnfjordbotn. På det som da het landsgymnas.

Da norgescupens avslutningshelg ble lagt til nord, passet det utmerket med en tur nordover i kombinasjon med andre ærend for 76-åringen som nå skyter for Frogn og Drøbak.

- Vi trenger å ha norgescup-runder nordpå også. Selv om vi ikke får samme deltakelsen som lengre sør i landet, er det viktig at de beste skytterne kommer ut i hele landet med sine prestasjoner, sier den tidligere generalsekretæren.

Han ønsker også Landsskytterstevnet tilbake til Øverbygd. Hvis lokalbefolkninga og skytterlaget vil selv.

- Hvis Øvre Målselv klarer å mobilisere i alle ledd, så ja, da bør de får det tilbake til Råvatn ved neste mulighet, sier Kurt Arne Berglund.

At det ikke er norgescup for de to eldste veteranklassene, tar han ikke så tungt:

- Nei, det gjør at man får bare et enda mer avslappet forhold til skytinga. Det viktigste er å komme rundt å treffe vennene sine, sier Kurt Arne Berglund.

Når han ser tilbake på tiden som ansatt i DFS, er det særlig en ting han tenker på var viktig å få gjennomført. Innføringa av det nye våpenet som brukes av DFS-skyttere; saueren. Det tyskproduserte våpenet brukes i hovedsak av skyttere i Norge, Sverige og Finland.

- Det at vi fikk startet prosjektet med å få saueren laget i 1983, gjorde at alle konkurrere på samme vilkår. Det var viktig for oss, sier Kurt Arne Berglund.

At han på norgescuphelgas to første stevner har skutt til 699 av 700 mulige poeng er ikke så rart. Så sent som på årets Landsskytterstevne kom han på sølvplass i klasse V73 på banen.

Norgescuprunden i Troms avsluttes søndag.

Powered by Labrador CMS