TIL BARDU: Tromsø-artisten Dagny er hovedtrekkplasteret på Villmarksrocken fredag. PRESSEFOTO
TIL BARDU: Tromsø-artisten Dagny er hovedtrekkplasteret på Villmarksrocken fredag. PRESSEFOTO

Har landet Halvdan Sivertsen og Dagny

BARDU: Halvdan Sivertsens turné har fått navnet «Ennu ikke landa». Den skal innom innlandet og Villmarksrocken i juni.

Publisert Sist oppdatert

16. og 17. juni går årets Villmarksrock av stabelen. Nå er alle artistene, med ett unntak, booket. Hovedtrekkplasteret ser foreløpig ut til å være Halvdan Sivertsen. Den folkekjære visesangeren fra Bodø har gitt ut musikk og vært på etterfølgende turneer i over 30 år. Nå blir Villmarksrocken et av stoppestedene på hans neste turné, «Har ennu ikke landa».

– Halvdan Sivertsen er en artist mange har et forhold til, og som vi er fornøyd med å få til Villmarksrocken, sier produksjonsleder Stian Strømseth.

Ungdommelig preg fredag

Sivertsen, som har gitt oss viser som «Kjærlighetsvisa», «Ti tusen tommeltotta» og «Sommerfugl i vinterland», står på programmet lørdag. Det samme gjør bandene The Late Band og Tjuvbanden og artisten Cliff Universal.

– Lørdag er festivaldagen med et program som passer for alle og enhver. Fredagens program har et noe mer ungdommelig preg, og det er ei bevisst satsing som vi også prøvde oss på i fjor, forteller han.

Fredagens store navn er Dagny. Tromsøartisten har den siste tida blitt spilt mye på radio både nasjonalt og internasjonalt, og hun har blitt en hitmaker. De fleste under 30 har sannsynligvis nynnet eller sunget med til en av hennes sanger det siste året. Samme kveld vil Storfjord-bandet Resirkulert stå på scenen. Det samme gjør den samiske rapperen Slin Craze. Strømseth håper at de noe mer ubeskrevne bladene Lüt og Mugisho også vil trekke folk.

– Jeg håper at festivaldeltakerne ikke bare kommer til den siste konserten for dagen, men at de kommer tidligere og får med seg flere enn de store navnene. Selv gleder jeg meg kanskje mest til å se Mugisho, en artist jeg hørte live for første gang i Trondheim. Jeg skulle egentlig høre et annet band, men ble blåst av banen av trykket, sangstemmen og energien han utstrålte på scenen. Jeg håper at folk får slike opplevelser på Villmarksrocken, sier han.

Tromsø-artisten Dagny er hovedtrekkplasteret på Villmarksrocken fredag. PRESSEFOTO

– Veldig fornøyd

Som nevnt gjenstår det å presentere den siste artisten eller gruppa som skal gjøre Villmarksrocken komplett.

– Vi er veldig fornøyd med programmet vi har fått spikret, men som ennå mangler den siste artisten.

Hvem sistemann er, vil bli presentert innen kort tid. Det holder Villmarksrock foreløpig tett til brystet.

– Det har vært en lang prosess med å få på plass artistene og programmet, og jeg synes vi har klart å få en god blanding av dyktige lokale, regionale og nasjonale artister til årets Villmarksrock. Det er deilig når det begynner å løsne, sier han.

Powered by Labrador CMS