Sesongstart for tre Bardu-lag

MER BARDU: Spillende trener Anders Krey har flere spillere i fra Bardu IL i årets Team Midt Troms. Foto: Ivar Løvland (arkiv)
MER BARDU: Spillende trener Anders Krey har flere spillere i fra Bardu IL i årets Team Midt Troms. Foto: Ivar Løvland (arkiv)

Har med ett herrelag og to damelag i årets seriespill

BARDU: Lørdag kastes årets håndballsesong i gang lokalt. For Bardu betyr det intet mindre enn tre lag i spill denne sesongen på seniorsiden.

Publisert Sist oppdatert

Herrelaget er en fortsettelse av de to foregående sesonger Team Midt-Troms. Men der Sørreisa har hatt «ansvaret» som påmeldt lag og hatt flest spillere før, er det nå Bardu IL som administrer laget, og har flest spillere med på 3. divisjonsmannskapet.

På damesiden var planen å ha ett lag som før med i 3. divisjon, og i tillegg melde på ett lag til den nye 4. divisjon der klubben særlig skulle bruke av klubbens yngre spillere, i stedet for et rent 18-årslag. Der har det ikke gått helt etter planen etter at lagene ble påmeldt, men klubben opprettholder likevel planen med to damelag i seriespill.

– Vi har fått en dispensasjon fra håndball-regionen som gjør at vi følger opprinnelig plan med to damelag, sier trener Torbjørn Køhl.

Fullføre som planlagt

Normalt sett har klubbene bare lov å flytte tre lag mellom to seniorlag når spillerne er under 21 år. Men etter at Bardu har mistet mange av de spillerne som de trodde skulle bidra på 2-laget, har de fått innvilget en dispensasjon som vil gjøre at de bruker flere av de samme spillerne i begge divisjonene.

– Regionen ville veldig gjerne ha et lag fra oss i 4. divisjon, og da satser vi på at vi skal klare å fullføre sesongen med lag i begge divisjonene, sier trener Køhl.

Bygge nytt lag

Han har som i fjor ansvaret for damene i klubben, men håper at trenerveteran Terje Djupvik trår til med ham litt utpå sesongen. Det er et lag med mange utskiftninger fra fjorårets sesong som skal ikle seg den mørkeblå Bardu-drakten denne sesongen.

– Vi har mistet mange, men også fått inn flere nye spennende spillere. Sammen med noen sentrale som fortsatt bidrar for klubben, blir det en spennende sesong. Jeg tror egentlig vi får et godt lag, men vi vil nok bruke litt tid på å bygge opp et nytt førstelag, sier Torbjørn Køhl.

Gode unge spillere

Han har en korsbåndskadet Sofie Mæhre med som oppmann for laget og gleder seg også over at tre-fire 18-åringer virker å ha god trykk i treningsintensiteten. Samtidig synes han det er synd at mange av de yngre spillerne i klubben har valgt å ikke spille videre. Det var de som var tenkt å være med på rekrutteringslaget i den nye 4. divisjonen.

- Det går på tid og motivasjon for dem som har sluttet. Men de som er med videre, holder godt nivå, sier Torbjørn Køhl.

Møter disse lagene

I 3. divisjon vil Bardu møte TSI 1 og 2, Harstad, Alta, Tromsø 2. De åpner sesongen på lørdag med bortekamp mot Harstad HK.

I 4. divisjon vil Bardu 2 spille mot TSI 3 og 4, Sørreisa, Tromsø 3, Bravo og Harstad 2. Bardu 2 åpner borte mot Harstad 2 på lørdag.

– Vi reiser nok bare til Harstad med 12-13 spillere til kampene der, så det blir mye godt bruk av de samme spillerne på begge lag, sier Torbjørn Køhl.

I underskogen av Bardu-spillere gleder han seg over at det gror godt på jentesiden i de aldersbestemte klassene. Derfor mener han det er viktig at de holder seniorlag i spill, slik at tilbudet er der når de unge kommer opp og når senioralder.

Herrelaget

I år som tidligere er Anders Krey spillende trener for herrelaget til Team Midt-Troms. Men der hovedtyngden av laget tidligere hadde base i Sørreisa, er det nå mest Bardu-spillere på laget. Det betyr også omtrent at alle treninger og hjemmekamper blir spilt i Barduhallen denne sesongen. Som på damesiden er dermed det store omveltninger i spillerstallen, men flere av fjorårets beste spillere er fortsatt med. Styrket med noen nye gode spillere med tilknytning til Forsvaret, tror Krey det kan bli en bra sesong for laget.

– Vi har fått noe nye stabile spillere som har vist veldig mye bra, men hovedmålet for laget er å opprettholde et tilbud om herrehåndball i området, sier Anders Krey.

Spillende trener Anders Krey har flere spillere i fra Bardu IL i årets Team Midt Troms.

Herrelaget spiller som damene i Harstad på lørdag. HHK regnes på forhånd blant favorittene i avdelinga, sammen med Tromsøstudentene.

– Vi er spent på det Harstad-laget vi møter nå, så får vi bruke de fire ukene etter det som er til neste kamp til å trene godt. Til nå har vi stort sett bare fått ei trening sammen i uka, og det er litt i minste laget, sier Anders Krey.

Herrelaget er i samme avdeling som TSI 1 og 2, Bossekop, Bravo 2, Tromsø HK og helgas motstander Harstad.

Powered by Labrador CMS