GENERASJONSSKIFTE: Ove Wang har overlatt Jowa-styret til svigersønnen Kenneth Dinesen og datra Linda Dinesen (ikke til stede da bildet ble tatt). Foto: Kari Anne Skoglund
GENERASJONSSKIFTE: Ove Wang har overlatt Jowa-styret til svigersønnen Kenneth Dinesen og datra Linda Dinesen (ikke til stede da bildet ble tatt). Foto: Kari Anne Skoglund

Har overlatt styret til svigersønnen

KARLSTAD: Jowa motor og fritid AS har fått ny eier. Ove Wang har overlatt sykkelstyret til svigersønnen.

Publisert Sist oppdatert

Ove Wang etablerte Jowa, som gjennom årene har hatt flere ender på navnet sitt, for 30 år siden. Forretninga har sykler som sitt hovedgeskjeft, men har en rekke andre varer og tjenester å tilby. Den har fått nye eiere og daglig leder. De er svigersønnen Kenneth og dattera Linda, begge med etternavnet Dinesen, som har overtatt. Det er svigersønnen som i hovedsak blir å se i butikken på Karlstad framover.

– Mange har spurt om Ove virkelig skal kaste inn årene, men jeg kan forsikre om at hans sykkelekspertise fortsatt kommer til å være å møte på i butikken. Men han får nå litt roligere arbeidsdager, sier Kenneth Dinesen.

Motivert nye eier

1. januar overtok han som eier og daglig leder etter svigerfaren hans.

– Jeg har så vidt startet, men jeg gleder meg til å gå på jobb, og jeg har endt opp med flere lange kvelder hvor tanker og ideer må noteres på blokka. Jeg gleder meg til veien videre, og oppfordrer kunder til å gi oss tilbakemeldinger om det er noe de savner hos oss, sier han.

Wang startet i tidligere i vinter prosessen med å selge bedriften.

– Jeg har lenge sagt at når jeg blir 70, så skal jeg pensjonere meg. Jeg tok kontakt med rådgivere i Oslo for å startet en prosess med tanke på å selge bedriften i løpet av et års tid. Men det skal sies at jeg heller ikke om ett år tenker å trekke meg helt tilbake. Nye eiere får meg med på «kjøpet», forteller han.

Da dattera og svigersønnen fikk høre om dette, tok de i fellessak en avgjørelse.

– Vi begynte å snakke om vi skulle bruke dette året til å prøve oss, overta bedriften og se om vi ønsker å drive den videre. Jowa er en potensiell arv, og vi ble enige om at vi ville angret om vi ikke i det minste prøvde. Nå har vi et år på oss, og det skal vi bruke godt, sier Dinesen.

Godt kjent

Han har nå vært eier og daglig leder av Jowa motor & fritid AS i tre arbeidsdager. Han har de siste årene jobbet i familiebedriften og kjenner den god. Han har samtidig jobbet innen brannvesenet på Bardufoss flystasjon.

– Jeg kjenner best til brannverndelen av Jowa, hvor jeg har jobbet mye og med forebyggende oppgaver. Den delen videreføres og styrkes, og jeg bruker å spøke med det når folk nevner at det er få branner i Målselv, og at det er min feil, sier han og flirer.

Det blir mer enn sykler og brannvern framover. Dinesen forteller at han ønsker å styrke fritidsdelen av butikken, som er Karlstads eneste butikk.

– De som kommer til butikken, vil kjenne den godt igjen. Men vi skal sette vårt personlige preg på den. Slik det ser ut nå, kommer vi til å trappe litt ned på motordelen og styrke fritidsdelen. Her blir veien til mens vi går, sier han.

Powered by Labrador CMS