GODE SKUESPILLERE: Norges beste skuespillere, mener Cecilie Mosli at hun har fått jobbe sammen med under innspilling av NRK dramas nye storsatsing. Her sammen med Nils Ole Oftebro. Foto: NRK
GODE SKUESPILLERE: Norges beste skuespillere, mener Cecilie Mosli at hun har fått jobbe sammen med under innspilling av NRK dramas nye storsatsing. Her sammen med Nils Ole Oftebro. Foto: NRK

Har regien i actionfylt NRK-thriller

BALSFJORD: På nyåret er det premiere på NRK Dramas storsatsing «Mammon». Seriener regissert av malangsværingen Cecilie Mosli.

Publisert Sist oppdatert

Cecilie Mosli fra Malangen er jammen ikke helt sikker på hvordan hun endte opp med å få det ærefulle oppdraget, å regissere vinterens storsatsing på NRK. 1. nyttårsdag er det premiere på den nye tv-serien «Mammon». Serien har allerede fått glimrende omtaler fra alle kanter, og Mosli gleder seg til å finne ut av hvordan serien blir tatt imot på nyåret. Det er en konspirasjonsthriller, med mange mysterier og en komplisert handling. Mye mer enn det kan ikke Mosli avsløre, men litt letter hun på sløret.

– Jon Øygarden spiller hovedrollen som en gravejournalist. Han driver og undersøker et underslag som broren har gjort, og avdekker plutselig mye annet også, forklarer Mosli. Stort mer kan hun ikke si.

Overrasket

Det er heller ikke mye hun kan si om hvorfor hun ble valgt til å regissere serien.

– Det har jeg lurt på lenge selv, svarer malangsværingen.

– De ringte meg rett og slett for å spørre om jeg kunne regissere serien. Jeg har faktisk spurt hvordan de fant ut at de skulle be meg om å regissere. Jeg har da fått høre at de hadde observert meg i radioteateret, og at det var slik det hele startet, sier Mosli, som ble svært overrasket og glad for å bli spurt.

Serien hun har regissert, er en konspirasjonsthriller og har allerede blitt sammenlignet med danske suksesser som «Broen» og «Forbrytelsen». Det synes Mosli er svært hyggelig.

– De er like på den måten at vi går inn i et mørkt og komplisert landskap, og at vi har høye ambisjoner. Det er fint å bli sammenlignet, men det er likevel viktig å huske på at vi har laget noe helt forskjellig.

Hemmelighetskremmerier

Nå begynner det å bli en stund siden Mosli var ferdig med innspillingen av serien «Mammon». For to år siden var serien ferdig, men flere forskjellige vurderinger har gjort slik at den ikke går på lufta før 1. januar. Noe som er spesielt med innspillingen av serien, er at selv to år etter innspillingen er over, er Mosli en av få som vet hvem som er seriens «skurk».

– Det har vært hemmelig selv for skuespillerne. De fleste vet det fortsatt ikke. Dert er nok kanskje under tjue som vet det i hele Norge, sier Mosli, som også synes det har vært en vanskelig hemmelighet å holde på.

– Det har vært lenge å holde kjeft, sier hun.

Internasjonal suksess

Allerede før tv-serien har hatt premiere på norske skjermer, har både amerikanske og franske selskaper vist sin interesse.

– Et kjent amerikansk selskap kjøpt opsjon på serien. Det synes vi jo er veldig spennende, sier hun.

Mosli er spent på hvilke tilbakemeldinger serien vil komme til å få her hjemme, men er fornøyd med at positive omtaler allerede har dukket opp.

– Det føles helt fantastisk. Når man har holdt på så lenge og virkelig gitt jernet, og samtidig er så fersk i dette gamet, hadde det vært forferdelig å drite seg ut. Det er mange som har gjort en stor innsats.

Ronja i jula

Men noen juleferie mens hun venter på at serien skal ha premiere, det får hun ikke. Etter innspillingen av «Mammon» har Mosli spilt i tre teaterstykker, jobbet med radioteater, spilt i en tv-serie og en film.

– Og nå spiller jeg i «Ronja Røverdatter», som jeg selv satt opp på Nasjonalteatret, og den blir å gå omtrent hele jula, sier Mosli, som samtidig skyter inn en oppfordring til alle nordlendinger om å komme å se på forestillingen.

Powered by Labrador CMS