FELLES ENIGHET: Gruppelederne i Bardus politiske partier samlet seg for å komme til enighet om et felles mandat til den planlagte nye skolen i Bardu. Foto: Malin Cerense Straumsnes
FELLES ENIGHET: Gruppelederne i Bardus politiske partier samlet seg for å komme til enighet om et felles mandat til den planlagte nye skolen i Bardu. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Har samlet seg om nyskolen

BARDU: Det har vært mye debatt rundt den nye skolen som skal bygges i Bardu. Nå har partiene omsider samlet seg rundt et felles prosjektmandat.

Publisert Sist oppdatert

Debatten rundt den nye skolen som skal samle Setermoen barneskole, Bardu ungdomsskole, SFO og Kulturskolen har skapt mye debatt i formannskapet, kommunestyret og kommunens ulike styrer de siste årene. Underveis i behandlinga har beregninga av skolekostnadene ført til både diskusjoner og forvirring før det til slutt ble vedtatt en prosjektramme på 265 millioner kroner.

Onsdag samlet gruppelederne i kommunestyrets partier seg for å komme fram til et felles mandat til bygginga av nyskolen. Det tok gruppelederne 20 gode minutter å komme fram til ei ordlegging de kunne presentere for resten av kommunestyret. Lars Strøm (Ap) tok i forkant av gruppeledernes lille møte ordet på talerstolen.

– Vi er kommet til den tida der det blir utrolig viktig å samle oss. Det er viktig at bygda står samlet om dette kjempeprosjektet som skal i gang, sa Strøm.

- Ferdig med å skule på hverandre

Terje Nyberget (H) sa i forkant av gruppeledernes møte at han ikke trodde det ville bli vanskelig å forme et felles vedtak i denne saken.

– Hovedhensikten med å komme med mandatet er å få en avklaring så vi er ferdig med å skule på hverandre på en del områder. Vi må komme oss videre, det er det som er det viktigste her, sa han.

Da gruppelederne satte seg ned, diskuterte de viktigheten av å være presise i formuleringene for å unngå misforståelser eller at viktige elementer falt ut. Etter de drøye 20 minuttene kom gruppelederne tilbake til kommunestyret og presenterte et fellesforslag fra Ap, Høyre og Sp.

Mandatet går ut på at barneskolen og ungdomsskolen skal bestå som selvstendige enheter med hver sin rektor, men samlokalisert i en enhetlig bygningsmasse sammen med SFO og Bardu kulturskole. Skolen skal dimensjoneres med 15+7 store klasserom med en samlet kapasitet for inntil 550 elever. Kulturskolen og SFO skal også dimensjoneres slik at kapasitet og fleksibilitet sikres ved en eventuell økning av elevtall. Fellesforslaget ble enstemmig vedtatt.

– Det er et enormt løft for Bardu kommune. Vi håper vi får lagt usikkerheter til side og få i gang prosjektet med full fart så vi får en ferdig skole som alle kan være stolte av, sa Karl Johnny Bjørnsen (Sp).

Den nye skolen er planlagt å stå ferdig i 2021.

Powered by Labrador CMS