STOLT: Rana Rashdan er stolt av hva hun og familien har fått til med sin internasjonale matbutikk det siste året. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
STOLT: Rana Rashdan er stolt av hva hun og familien har fått til med sin internasjonale matbutikk det siste året. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Har solgt eksotisk mat i ett år

BALSFJORD: Rana Rashdan åpnet i fjor en internasjonal matbutikk sammen med mannen sin på Storsteinnes. Og gründeren er godt fornøyd med det første driftsåret.

Publisert Sist oppdatert

I påska var det ett år siden Rana Rashdan og Maher Rashdan åpnet opp sin egen internasjonale matbutikk på Storsteinnes, Rashdan Internasjonale. Familien var blant de første flyktningene som kom til Balsfjord kommune. Først Rana og familiens yngste barn, og deretter mannen og de eldre barna i familien. Da de bodde i Syria var Maher entreprenør og Rana var hjemme med de seks barna de hadde da. De har etter å ha kommet til Balsfjord også fått sitt syvende.

Trengte jobb

- Før jeg fikk barn så pleide jeg å jobbe med å sy klær, men etter det så var jeg hjemme med ungene, forteller Rana.

Grunnen til at hun og mannen bestemte seg for å bli gründere og åpne opp sin egen butikk på Storsteinnes var rett og slett fordi de trengte en jobb.

- Vi gjorde det fordi vi hadde lyst til å jobbe og fordi vi opplevde at det kunne bli vanskelig å få seg en jobb i kommunen uten å starte opp selv, forklarer Rana til Nye Troms.

Har gått bra

Hun forteller at butikken har gått ganske bra det siste året, men at familien håper det kommer til å gå bedre og bedre. For det er en familiebedrift der alle bidrar med sitt.

- Hele familien hjelper til og hjelper hverandre. Jeg synes det er veldig fint å få jobbe sammen med familien sin, sier Rana, som nylig er ferdig i mammapermisjon.

Hun synes det er spennende å være gründer og drive for seg selv.

- Det er fint å være sin egen sjef, sier Rana.

Hun opplever stadig at folk forteller henne og mannen hennes at de er tøffe som tør å satse på butikkdrift på et så lite sted som Storsteinnes, og det setter hun pris på.

Eksotisk mat

En god blanding av de som kommer inn i butikken er nordmenn som har lyst til å prøve noe nytt og folk med bakgrunn fra andre land, enten det måtte være Syria eller Thailand.

- En del folk kommer innom for å se hva vi har, men så blir de usikre på varene og skjønner ikke hvordan de skal bruke det til å lage mat. Men da er det lov til å spørre, så skal vi forklare hva man kan bruke det til, sier hun.

Hun mener at alle som kommer innom i utgangspunktet er åpen for ny og annerledes mat.

- Nordmenn reiser mye til utlandet og smaker på en del forskjellig mat, så har de lyst til å prøve å lage noe lignende hjemme. Da kan de finne en del av det de trenger her hos oss. Noen ganger har vi spesielle frukter eller grønnsaker som de ikke har sett eller smakt før, og da får de smake på det før de kjøper.

Ingefærte, krydder og olivenolje er blant produktene hun selger desidert mest av.

- Folk synes vi har mye spennende og er flinke til å komme innom, så vi håper jo at butikken fortsetter å gå bra, sier Rashdan.

Powered by Labrador CMS