HAR ALLTID STEMT: Dina og Leif Nystad har alltid stemt ved valget, og har også alltid stemt på det samme partiet. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
HAR ALLTID STEMT: Dina og Leif Nystad har alltid stemt ved valget, og har også alltid stemt på det samme partiet. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Har stemt på samme parti i snart 70 år

NORDKJOSBOTN: Mandag formiddag gjorde Dina og Leif Nystad sin borgerplikt i Nordkjosbotn. Sistnevnte har stemt i snart 70 år, og på stemmeseddelen har det alltid stått samme partinavn.

Publisert Sist oppdatert

Ekteparet Dina og Leif Nystad var sammen innom valglokalet i Nordkjosbotn mandag formiddag for å avlegge sin stemme.

- Det er klart at det må man gjøre. Så lenge man klarer å gå, så må man bare stille opp i valglokalet, sier Dina Nystad.

Vanedyr

Det er ingen av de to som synes det var spesielt vanskelig å bestemme seg for hva de skulle stemme under årets valg, for de har begge to stemt på samme parti så lenge de har hatt stemme rett.

- Ja jeg har stemt på samme parti i 70 år. Eller, nesten 70 blir det vel kanskje, for jeg var jo ikke 18, men 21 år da jeg fikk stemmerett, sier 88 år gamle Leif Nystad.

Han fleiper med at den trofaste stemmegivinga har mest å gjøre med at han er en litt sta kar, men lander på at han jo også er mest enig med politikken til partiet han stemmer på.

Vei

- Det er mange saker og saksfelt vi bryr oss om, men kanskje spesielt vei er veldig viktig. Gode kommunale veier og fylkesveier er viktig, vi ønsker oss gang- og sykkelsti opp forbi Steinvollan og så må jo noe gjøres med Vollan bru, slår de to fast.

De tror det blir et spennende valg, men er ganske sikre på at det ikke blir store endringer i kommunestyret eller hvor makta ligger i Balsfjord.

- Og det gjør ikke egentlig noe, for vi er nå ganske fornøyde med sånn ting er, sier de.

Powered by Labrador CMS