TRE ÅR: I tre år, siden 2011, har Laila Jørgensen og Håvard Brattsti drevet bakeriet i Nordkjosbotn. Det har vist seg å være svært vanskelig økonomisk å få bakeriet til å gå rundt. (Arkivfoto)
TRE ÅR: I tre år, siden 2011, har Laila Jørgensen og Håvard Brattsti drevet bakeriet i Nordkjosbotn. Det har vist seg å være svært vanskelig økonomisk å få bakeriet til å gå rundt. (Arkivfoto)

Har stengt bakeri- og pizza-utsalget

BALSFJORD: Daglig leder og medeier Laila Jørgensen mener de tok seg vann over hodet.

Publisert Sist oppdatert

Mandag ettermiddag skreiv Balsfjord Bakeri og Pizza på sin Facebook-side at de har meldt oppbud av bakeriet, og at de nettopp har hatt åpent for aller siste gang. I Facebook-statusen takker de også alle kunder for støtte og gode tilbakemeldinger.

Daglig leder og medeier i Balsfjord Bakeri og Pizza, Laila Jørgensen, sier at det var synd at det skulle ende med oppbud, men det er tallene som rår.

– Vi fikk for lite omsetning på slutten. Det bor rett og slett litt for få folk i Nordkjosbotn til at dette skulle gå bra. Vi satset nok litt for stort på en litt for liten plass, sier Jørgensen, som har drevet bakeriet i tre år sammen med Håvard Brattsti.

Støtte på Facebook

Fra og med mandag ettermiddag møter man altså en stengt dør hos bakeriet. Der henger en lapp fra Håvard og Laila hvor det står at de har meldt oppbud. På Facebook har flere vært innom bakeriets side og kommentert at de synes det er synd at bakeriet nå blir borte.

«Triste greier. Ønske dåkker det beste videre. Takker for god god servise og gode bakevarer. Klem», er det noen som skriver.

«Kjempesynd! Et bakeri mange av oss har vært stolte av», skriver en annen, mens mange spesifiserer at de kommer til å savne alt fra smileboller til aniskringle og pizza.

Det synes Jørgensen at er rørende å se.

– Det er rørende og veldig artig å se at folk er så fornøyde. Det var ikke det det sto på, sier Jørgensen.

Hun mener at folk i bygda har vært flinke til å bruke bakeriet, men at det bare ikke er nok folk.

– Så er det egentlig mange uheldige omstendigheter som gjorde at det gikk som det gikk. Vi merket en nedgang etter de to første årene. Dette siste året har ikke vært like bra. Vi vet at vinteren en tung, så vi har ventet og ventet på at det skulle ta seg opp, men det har det ikke gjort, sier Jørgensen.

Kom plutselig

Og selv om Jørgensen og Brattsti så hvilken vei det bar en stund, skjedde likevel det hele veldig fort når de først tok kontakt med tingretten.

– Vi tok kontakt med tingretten torsdag i forrige uke for å melde oppbud. Vi fikk beskjed om at det ville ta inntil tre uker før vi ble kontaktet av bobestyrer, men det gikk litt fortere enn vi hadde ventet, så siste åpningsdag ble på mandag, sier Jørgensen.

Årene de har drevet på med bakeriet, beskriver Jørgensen som noen fantastiske år.

– Men det har også vært mye arbeid. Det har vært moro med skryt og ros fra kundene om varene vi har solgt. Akkurat det er noe som kommer til å bli savnet, sier Jørgensen.

Bakeriet har også levert varer til kafeene på Storsteinnes, til Coop og også til Mack.

Hva Jørgensen og Brattsti skal gjøre nå, har de ikke riktig bestemt seg for ennå.

– Akkurat det vet vi ikke helt. Vi skal ta ett skritt av gangen, så finner vi sikkert på noe. Hva det blir, aner vi ikke, sier Jørgensen.

Powered by Labrador CMS