BYGGEPLANER: På denne tomta på Laksvatn i Balsfjord håper Hege Line Guttormsen å bygge et kombinert nærings- og boligbygg. Men svaret fra kommunen lar vente på seg.
BYGGEPLANER: På denne tomta på Laksvatn i Balsfjord håper Hege Line Guttormsen å bygge et kombinert nærings- og boligbygg. Men svaret fra kommunen lar vente på seg.

Har ventet et halvt år på svar fra kommunen

LAKSVATN: Det er snart et halvt år siden Hege Line Guttormsen (46) søkte Balsfjord kommune om å få bygge et kombinert nærings- og boligbygg på Laksvatn. Hun venter ennå på svar.

Publisert Sist oppdatert

46-åringen, som har har brukt ett år på planlegginga av det nye bygget, hadde regnet med svar allerede i vår. Søknaden sendte Guttormsen i slutten av februar. Etter planen skal næringsbygget stå klart til jul.

– Nå vet jeg ikke om det blir noe prosjekt i det hele tatt. Jeg er privatperson og har ikke all verdens tid til å vente. Jeg prøver å gjøre det rette, ved å søke og forholde meg til regler, men så hører jeg ingenting fra kommunen. Nå må jeg ut i annen jobb i mellomtida, sier hun.

Guttormsen forteller at hun har vært i kontakt med kommunen hver måned for å høre hvordan søknaden ligger an, uten å få svar. Hun har heller ikke fått vite hvorfor det tar så lang tid. Fram til 2007 var tomta tenkt brukt til både boliger og forretningsbygg. Etter 2007 bestemte kommunen at området kun skulle brukes til boliger.

– Nå håper jeg kommunen vil åpne opp for at tomta likevel kan brukes til både leiligheter og næringsvirksomhet, sier Guttormsen.

Aktivitetssenter

46-åringen har søkt om å få bygge et kombinert nærings- og boligbygg. Første etasje skal etter planen huse ulike forretninger. Guttormsen ser for seg en storkiosk med dagligvareutvalg og et lite spisested. Hun ønsker også opprette et aktivitetssenter som lager produkter som skal selges i ei egen forretning.

– Aktivitetssenteret skal huse ungdom som står uten tilbud, eller som av andre årsaker ikke deltar aktivt i arbeidslivet. Her ser jeg for meg et samarbeid med ulike instanser, som blant annet NAV, Bufetat og skoler.

Guttormsen ønsker at aktivitetssenteret skal være på baksida av bygget, slik at det kun er utsalgsstedet som vises fra utsiden. Hun ønsker at aktivitetssenteret skal ha et kreativt verksted som skal brukes til redesign av produkter de får inn.

– Her kan ungdommene sy om klær, fikse møbler og lage nye produkter som selges i butikken, sier hun.

Leiligheter

I andre etasje tenker Guttormsen å bygge fem leiligheter. Noen av disse skal selges. Resten skal brukes til korttidsutleie.

– Leilighetene vil være ei hjelp til de som trenger et sted å bo mens de selv bygger hus i området, eller leter etter et sted å bo. Tanken bak prosjektet er at jeg ønsker å være med å utvikle området rundt Laksvatn.

46-åringen tror bygget vil være en positiv tilvekst til fastboende, hyttefolk og reisende.

– Her vil man få kjøpt det man trenger, både av mat og produkter. I tillegg vil det arrangeres aktiviteter for barn og unge. Jeg ønsker at dette skal bli et samlingssted i bygda. Vi mangler noe slikt på Laksvatn akkurat nå.

Sendt på høring

Fungerende rådmann i Balsfjord, Wenche Lundberg Riise, har ikke inngående kjennskap til saken, men kan opplyse om at dispensasjon fra reguleringsplanen ble sendt på høring til Troms Fylkeskommune, Statens vegvesen og Fylkesmannen i Troms i mai, med høringsfrist 27. juni. Høringssvarene foreligger, men da enhetsleder Ylva Sneve er på ferie, kan ikke Lundberg Riise kommentere saken ytterligere, annet enn at byggesaken ikke kan behandles før tilbakemeldingene på høringsrunden foreligger og er behandlet.

Hun kan heller ikke svare på hvorfor det tok så lang tid før dispensasjonssøknaden ble sendt fra kommunen, men sier det er beklagelig at søkere må vente så lenge på svar. Hun fastslår at Guttormsen vil høre fra kommunen så snart enhetsleder er tilbake på jobb.

Powered by Labrador CMS