FORT, MEN IKKE FORT NOK: Kristian Lakselv fra NMK Bardu endte på fjerdeplass i sin gruppe.
FORT, MEN IKKE FORT NOK: Kristian Lakselv fra NMK Bardu endte på fjerdeplass i sin gruppe.

Hederlig innsats av lokale kjørere

MÅLSELV FJELLANDSBY: Truls A. Johnsen, bosatt i Målselv, kjørte seg til en fin 2. plass under lørdagens bakkeløp.

Publisert Sist oppdatert

Det gikk fort opp bakkene for svært mange under de avsluttende omgangene av Norges råeste bakkeløp lørdag. Det hele startet ved 09.30-tida med en omgang for alle kjørerne uten tidtaking, som ble regnet nærmest som en testrunde. Mens Jens Møkleby fra Rossvoll (NMK Midt-Troms) erfarte at ikke alt stemte på sin Mercedes etter denne prøveturen og gikk i gang med å rette opp i dette i depoet sammen med sitt mannskap, hadde Truls A. Johnsen en helt annen opplevelse etter førsterunden.

- Det var en behagelig kjøretur. Det er første løpet jeg kjører med denne bilen, og jeg er veldig fornøyd. Etter å ha testet den tidligere, var det noe som ikke stemte, og sist tirsdag endte jeg med å måtte bygge om bakstellet, fortalte han, noe han ikke angret på.

- Hvem er det du frykter mest i konkurransen?

- Den argeste konkurrenten er meg sjøl, slo Johnsen fast.

God kjøring i finalen

Johnsen, som opprinnelig er fra Tromsø, er bosatt i Målselv og begynte sin karriere innen motorsport så langt tilbake som i 1997, og gikk over til rallycross i 2012, og kjører for NMK Tromsø. Lørdag hadde han ei fin oppkjøring gjennom de tre innledende rundene, der han forbedret tida med over tre sekunder på siste runden med sin oransje Citroen. I finalen i sin klasse kjørte han seg til en fin 2. plass, slått av Stian Hermansen fra NMK Gardermoen med 9,33 sekunder.

Jens Møkleby endte på en 5. plass i denne gruppa, vel 4,6 sekunder etter Johnsen.

FULL OVERSIKT: Tilskuerne oppe ved målområdet kunne følge kjørerne på den 3,3 kilometer lange ferden opp bakkene, som Møkleby her, på storskjerm, godt supplert av speaker Per Christian Håveødegård. Møkleby deltok lørdag som kjent for første gang med den nye bilen han har bygget selv.

De gamle eldst

Petter Solberg, som for anledninga kjørte for KNA Troms i sin VW Polo, gjorde det svært godt i helga, og vant sin gruppe suverent, med en margin på over 12 sekunder til nestemann på lista, som var Magne Gjervan fra Hell Motorsport. Som vi allerede har skrevet slo han sønnens bakkerekord fra i fjor på morgenen samme dag, og kjørte nesten like fort under løpet.

Kristian Lakselv fra NMK Bardu endte til slutt på en 4. plass, der finlenderen Björn Eklund kjørte seg til førsteplass på pallen i denne gruppa.

FORT, MEN IKKE FORT NOK: Kristian Lakselv fra NMK Bardu endte på fjerdeplass i sin gruppe.

Powered by Labrador CMS