GRAND UTMERKELSE: Som den første nord for Trondheim som har deltatt på 20 FIM-rally rundt omkring i verden, fikk Håkon Karlsen (t.h.) overrakt Grand-merket og diplom fra Thor Haug, avtroppende leder i Malangen motorsykkelklubb. Foto: Leif A. Stensland
GRAND UTMERKELSE: Som den første nord for Trondheim som har deltatt på 20 FIM-rally rundt omkring i verden, fikk Håkon Karlsen (t.h.) overrakt Grand-merket og diplom fra Thor Haug, avtroppende leder i Malangen motorsykkelklubb. Foto: Leif A. Stensland

Hedret for aktiv MC-deltakelse

BALSFJORD: Denne uka fikk Håkon Karlsen tildelt utmerkelsen «Grand Meritum 20» fra Norges Motorforbund. Utmerkelsen fikk motorsykkelentusiasten fra Olsborg som den første nord for Trondheim.

Publisert Sist oppdatert

Grunnen til dette var at Karlsen har deltatt på 20 FIM-rally rundt omkring i verden. At det skulle bli så mange deltakelser, hadde han nok ikke sett for seg da han var på tur til Barcelona og sitt første FIM rally i 1989.

V– i stoppet i Hamburg, og etter å ha studert kartet, sa min turkompis at nå var vi halvveis. Det kommer jeg aldri til å glemme, og da gikk det vel også opp for oss at vi hadde lagt ut på en lang tur. Den 4500 km lange turen tok tre dager, sier Håkon Karlsen, og legger til at året etterpå gikk ferden til Beograd, en like lang tur.

Internasjonalt stormøte

FIM-rally er et møte mellom motorsykkel-touring-fans fra mer enn 30 forskjellige land.

Den første offisielle FIM-rally ble arrangert i 1936 i Berlin. Der var det ett hundre deltakere fra 11 forskjellige land. Siden den gang har rallyet vært arrangert ulike steder hvert år, og i 1995 var Målselv arena for det tre dagers lange arrangementet. Til sammenligning var det nærmere 2000 deltakere fra 32 nasjoner på arrangementet i Målselv, mens det under sist sommers arrangement i Frankrike «bare» var i underkant av 1100 deltakere, sier Karlsen.

100 000 km

Siden han debuterte, har han med få unntak deltatt så å si hvert år. Det har blitt mange kilometer på to hjul.

– Jeg har kjørt over 100 000 km, så det har blitt noen kilometer, sier Karlsen.

Han forteller at deltakerne får merke hver femte gang man deltar.

– Etter fem deltakelser er det bronse, deretter sølv, og etter 15 deltakelser får man gullmerke. Etter 20 år som deltaker i FIM-rally er det duket for Grand-merket. Det var dette jeg fikk, som den første nord for Trondheim, sier en stolt MC-entusiast.

Kommer tilbake

Om selve FIM-rallyet sier han at her deler deltakerne sin lidenskap for motorsykler. Under arrangementet organiserer vertene også utflukter for gjestene der de presenterer verdiene i sin region og sitt respektive land.

– Da dette ble arrangert i Målselv, hadde vi et budsjett på 6,5 millioner kroner. Med andre ord et veldig stort arrangement som samlet nærmere 2000 deltakere. I ettertid har vi hatt besøk av flere av deltakerne, og noen av disse har vært tilbake opp til flere ganger, sier Karlsen.

Neste sommer er det Finland, nærmere bestemt Tampere, som er arena for de MC-frelste.

– Et rally jeg skal delta på, sier en bestemt Håkon Karlsen.

Powered by Labrador CMS