HEDRET: Arild Braathen (t.v.), Toril Skaflestad, Gjermund Hol og Susann Bjørnsen ble alle hedret under Idrettshelga. (Foto: privat)
HEDRET: Arild Braathen (t.v.), Toril Skaflestad, Gjermund Hol og Susann Bjørnsen ble alle hedret under Idrettshelga. (Foto: privat)

Hedret på Idrettsgalla

IDRETT: Fire lokale idrettspersonligheter ble fredag kveld hedret for sin innsats da idretten samlet seg til festmiddag under Idrettshelga.

Publisert Sist oppdatert

Toril Skaflestad, Arild Braathen, Gjermund Hol og Susann Bjørnsen ble alle hedret under festmiddagen på Rica ishavshotell. De tre førstnevnte for sine mangeårige administrative oppgaver innen Troms-idretten, mens Susann Bjørnsen fikk pris for sin aktive idrettsutfoldelse de senere årene med flere NM-medaljer og internasjonale mesterskapsdeltakelser bak seg.

Troms idrettskrets hederstegn for administrativ innsats er den høyeste utmerkelsen. For 2013 ble prisene fordelt på tre personer, alle med lokal tilhørighet for Nye Troms. Toril Skaflestad fra Bardu for sin innsats administrativt i Setermoen svømmeklubb, langrenn i Bardu IL, Troms idrettskrets og nå som styremedlem i Norges skiforbund. Gjermund Hol for sin innsats i Bardufoss OIF ski og Målselvs skiskyttere. Og Arild Braathen fra Målsnes for sin mangeårige innsats i fotballen i Troms.

Toril Skaflestad fikk sitt første verv i Troms-idretten i 1988, da hun ble leder av Setermoen svømmeklubb. Siden har vervene blitt mange, og siden 1993 har det vært skiidretten som har vært hennes hjertebarn. Hun har sittet i styret i Troms skikrets og Troms idrettskrets, og har nå vært i skiforbundet siden 2008. Der har hun i dag ansvar for kompetanse, utdanning og integrering. Da NM på ski ble arrangert i Målselv og Bardu i 2004 var hun sekretær i hovedkomiteen, og under junior-NM i Bardu i 2009 var hun rennsekretær for langrennsdelen av mesterskapet. Siden 2011 har hun vært medlem av Reistadutvalget.

– Jeg er stolt og glad over å kunne motta denne hederen. Jeg får en pris for å ha hatt det artig med idretten, smiler 65-åringen fra Bergen.

Hun fant veien til Bardu i 1977, og har siden vært på Setermoen. Inn i idretten kom hun via ungene, og siden har Toril vært en ressurs for bygda.

– Å kunne få være med i idretten har betydd mye for meg, sier Toril Skaflestad.

Gjermund Hol har vært drivkraft bak mange større nasjonale konkurranser vinterstid i regi av enten BOIF ski eller Målselvs skiskyttere siden tusenårsskiftet. Han sitter i flere sentrale verv lokalt, og er også medlem av sentralstyret i Norges skiskytterforbund. 48-åringen setter stor pris på hederen han ble til del fredag kveld da han ble hedret for sin administrative innsats.

– Når man har lagt ned mange timer på dette, er det selvsagt hyggelig at andre merker seg dette og setter pris på det. Men jeg er egentlig bare privilegert som får lov til å jobbe med barn og unge, sier Gjermund Hol.

Han roser samtidig de mange som han har hatt hjelp av for å klare å gjøre de oppgaver som han har vært med på å løse organisatorisk.

– Det å kunne jobbe med mange mot et felles mål, har vært en berikelse i livet mitt, sier Gjermund Hol.

Han er ydmyk over hederen fra idrettskretsen, og lover å ikke gi seg med det første:

– Nei, jeg har enda et ønske og lyst til å bidra i stor grad, smiler 48-åringen fra Bardufoss.

Nå er han blant annet midt i arbeidet med å realisere en utvidelse av rulleskiløypa på Bardufoss skisenter.

Arild Braathen fra Målsnes er mye hedret tidligere. Han har fått fotballkretsens hederstegn for administrativ innsats og tjenester, og har fått fotballforbundets lederstipend. Som trener og dommer har han også lang fartstid i Finnsnes IL, men spillekarrieren som senior startet han i Bardufoss OIF i 1972. Totalt hadde han sju sesonger bak seg i klubben, der de tre år var svært nær opprykk til landsdelsserien. I fotballkretsen har han hatt styreverv, og det samme har han hatt i idrettskretsen. Han har fotballens høyeste lederutdanning og den nest høyeste trenerutdanninga. Nå sitter han i valgkomiteen til Norges fotballforbund. Siden 1973 har han deltatt på alle kretsting, og siden 1980 har det ikke vært et forbundsting uten Arilds tilstedeværelse.

– Jeg er privilegert som har fått lov til til å holde på med alt dette, og er beæret over å få dette hederstegnet. Men idretten har gitt meg mye mer opp gjennom årene enn det jeg har gitt idretten, sier Arild Braathen.

På idrettsmiddagen i går kveld ble Susann Bjørnsen fra Setermoen svømmeklubb hedret, som den eneste aktive idrettsutøveren fra Troms. 21-åringen har et uttall av gull fra juniormesterskap opp gjennom årene. Hun vant sitt første NM-gull som senior i år, og er på andre året på landslaget i svømming. Hun har deltatt i både verdensmesterskap og europamesterskap i svømming, samt verdenscupstevner. Nå har hun flyttet til Bergen for å fortsette satsinga med det nye satsingsmiljøet som svømmeforbundet bygger opp der.

Stein Johannessen fra Tromsø skiklub fikk også pris fredag kveld. Han fikk Ildsjelprisen for å ha jobbet for hoppsporten i Troms i flere tiår.

Powered by Labrador CMS