INVITERTE UMIDDELBART: Aurora Husky fikk spørsmål om de kunne tenke seg besøk av de eldste ungene i Olsborg barnehage søndag. Tirsdag sto de klar med hundespannene og ønska barna velkommen. Foto: Olsborg barnehage
INVITERTE UMIDDELBART: Aurora Husky fikk spørsmål om de kunne tenke seg besøk av de eldste ungene i Olsborg barnehage søndag. Tirsdag sto de klar med hundespannene og ønska barna velkommen. Foto: Olsborg barnehage

Helmaks hundedag for førskolegruppa

MÅLSELV: I forrige uke fikk de eldste barna i Olsborg barnehage en opplevelsesdag de seint vil glemme.

Publisert Sist oppdatert

– Ei av de som har ansvar for maxi-gruppa, førskolegruppa vår, er nabo med Aurora Husky. Hun spurte søndag om vi kunne få lov til å komme innom dem en dag. De sa: Vær så god, kom på tirsdag, forteller pedagogisk leder for førskolegruppa, Inger Marie Brodahl.

– Ekstremt artig

13 unger på fem og seks år, pluss tre voksne, stilte tirsdag i forrige uke spente opp på hundekjøringsområdet til Aurora Husky ved Rognmoen. Ikke bare fikk de en dag de seint vil glemme, opplevelsen er helt i tråd med læreplanen.

– I læreplanen står det at det er viktig å bli kjent med nærområdet vårt, og hva som rører seg i det. Og dette er en viktig del av nærområdet vårt som ikke alle vet om, sier hun.

Barna opplevde mestring og glede under opplevelsesdagen hos Aurora Husky.

Ungene fikk hilse på de mellom 40 og 50 hundene, kose med dem, og ikke minst være med på hundekjøring med dem.

– Det var ekstremt artig for alle sammen. Her fikk ungene oppleve mestring, glede og møte 40-50 hunder som står og uler. Som voksen kjente jeg på en følelse hvor jeg tenkte «går dette bra», mens ungene gikk på, opplevde spenning og det var bare store smil å spore, forteller hun.

Det ble en dag med full rulle sammen med hundene.

Takker for muligheten

De 14 ungene som var ute på tur heter Mathias, Aleksander, Oda, Nora, Gunhild, Mia, Karen, Sunniva, Alea, Mathilde, Mary, Gustav og Emil. Selv om alle storkoste seg med hundeaktivitetene, var det noen som trengte litt lengre tid enn andre på å bli trygge på hundene.

– Det var noen som først ikke hadde lyst å møte hundene i det hele tatt, men etter at vi voksne hadde vært med en runde, ble de trygge og ville prøve mer – igjen og igjen, forteller Brodahl.

13 førskolebarn storkoste seg.

Olsborg barnehage er svært glade for at de fikk muligheten av Aurora Husky.

– Det ble en veldig, veldig fin dag, og vi fikk en opplevelse vi ikke hadde hatt muligheten til uten Aurora Huskys velvillighet. Dette er noe det er dyrt å gjennomføre og som man må ha kontakter for å kunne gjøre. I disse tider må vi også holde oss mest mulig ute og minst mulig blant mye folk. I en overgangsfase nå på våren med mye vann, var dette virkelig helt supert!

Olsborg barnehage er svært takknemlig for at Aurora Husky ga 6- og 5-åringene en opplevelse de seint vil glemme.

Powered by Labrador CMS