MED VIDERE I EM: Fredrik Mack Rørvik blir også med videre i EM etter at Ole Einar Bjørndalen ikke stiller på noen distanser i EM. Onsdag ble Fredrik nr. 20 på normaldistansen. Foto: Privat

Helt feilfri på standplass – for sakte i sporet

MÅLSELV/ITALIA: Fredrik Mack Rørvik skjøt mesterlige 20 treff på normaldistansen i europamesterskapet. Dessverre gikk det langt fra fort nok i sporet.

Publisert Sist oppdatert

SKISKYTING: Med en dårlig dag i sporet endte det med en 20. plass på distansen. Godt over tre minutter bak EM-vinneren

- Det var helt forferdelig i sporet. Men det er godt å ta med seg at det på standplass fungerte helt perfekt, sier Fredrik Mack Rørvik.

Som en av to løpere skjøt han 20 treff på 20 skudd. Bare russiske Yury Shopin klarte det samme. Han endte på en 10. plass. Alle de tre på seierspallen hadde ett tilleggsminutt. Østerrikske Felix Leitner vant gull, med tsjekkiske Tomas Krupcik og tyske Phillip Horn på de neste pallplassene.

Trent hardt

Løperen fra Målselvs skiskyttere ble hasteinnkalt til mesterskapet fra sin reservetilværelse. Dermed hadde han ikke forberedt seg i det hele tatt til å skulle stille opp under det åpne europamesterskapet i skiskyting i Ridnaun i Italia. I stedet hadde han trent hardt og mye for å være best mulig forberedt på resten av sesongen. Uten en oppladning et mesterskap verdig, tror han det er noe av grunnen til at kroppen langt fra spilte på lag slik han håpet at det skulle gjøre onsdag.

- Nei, den kjentes forferdelig ut. Det ble et slit hele veien, selv om den første av de fem rundene var sånn passe bra, sier Fredrik.

I de tunge og heftige løypene på 1400 meters høyde fikk han snart kjenne at det ble veldig tungt i sporet.

- Det var en svært tøff trase, med mange knallharde bakker, sier Fredrik.

Tredje beste norske

Norge har dominert i IBU-cupen så langt. På EMs første dag var det få norske lyspunkt. Håvard Bogetveit ble beste norske på 14. plass mens Vetle Sjåstad Christiansen endte på 16. plass. Fredrik Mack Rørvik var tredje beste nordmann på sin 20. plass.

- Det er godt å komme inn som reserve og plassere seg som tredje beste norske løper på distansen. Det tar jeg med meg som et lyspunkt, sier Fredrik Mack Rørvik.

Blir i Italia

I utgangspunktet skulle Fredrik kun til EM få gå normaldistansen i EM, som reserve for Ole Einar Bjørndalen. Men nå kommer Bjørndalen heller ikke for å gå sprinten og jaktstarten. Dermed blir Målselvs-løperen også å få gå resten av distansene i EM. Det betyr sprint på fredag og jaktstart på lørdag.

- Jeg håper også at jeg nå får være med på IBU-cupen i Martell her i Italia neste helg. I så fall regner jeg med at jeg blir her til de konkurransene, sier Fredrik Mack Rørvik.

Da kan han komme til å dra litt nytte av å ha vært i mellomhøyden ei stund før det er sprint og jaktstart i Martell, som ligger på 1700 meters høyde over havet.

Lyktes ikke

Torstein Stenersen fra Bardufoss, som nå representerer Sverige, skjøt på seg seks tilleggsminutter under EM-normalen. Det sendte han ned til en 70. plass på distansen. Stenersen ble i forrige uke vraket til det svenske laget til OL. Han var nærmere åtte minutter bak vinneren i Ridnaun onsdag.