KVARTFINALE: Erik Valnes ble utslått i kvartfinalen under lørdagens norgescup. ARKIVFOTO Foto: Ivar Løvland
KVARTFINALE: Erik Valnes ble utslått i kvartfinalen under lørdagens norgescup. ARKIVFOTO Foto: Ivar Løvland

Henger ikke med hodet

MÅLSELV/GÅLÅ: Det ble aldri noen tetkamp for Erik Valnes i norgescupen på Gålå. Han synes likevel prestasjonene sett under ett var brukbare.

Publisert Sist oppdatert

- Det blir ei helg på det jevne. Jeg er ikke misfornøyd, sier Erik Valnes.

BOIF-løperen var syk uka etter den litt sensasjonelle seieren over den russiske kjempen Alexander Bolshunov i finske Mounio for to uker siden. Den uka uten trening satte Valnes klart tilbake formmessig, og mens Bolshunov nærmest lekte med konkurrentene i helga under verdenscupåpninga i finske Ruka på både sprint og 15 km klassisk, måtte Erik Valnes ta til takke med en kvartfinaleplass på sprinten og en 21. plass på 15 km klassisk under norgescupen i Oppland.

- Sykdommen satte meg så mye tilbake at det nærmest ville vært som å tro på julenissen at jeg skulle kunne kjempe helt i toppen nå, sier Erik Valnes.

Langt fra misfornøyd

Han ser heller på det som litt positivt at han henger brukbart med på sprinten tross uka med sykdom. Og han er langt fra misfornøyd med å være bare halvannet minutt bak vinner Mattis Stenshagen og toeren - den ikke helt ukjente - Dario Cologna på den klassiske distansen.

- Det klarer jeg uten å gå helt i «kjelleren». Om ikke distanserennet ble ei treningsøkt for halv maskin, så ble det et løp der jeg aldri gikk helt maks og tok ut alt. Jeg trenger trening, og det fikk jeg i helga. Klassisk-løpet ser jeg nesten på som en liten opptur, sier Erik Valnes.

På fristilssprinten lørdag hadde han 12. beste tid, og han tok seg kontrollert videre fra prologen. Men 500 meter fra mål i kvartfinalen kjente han at han manglet energien som kreves for å ha full kontroll og manøvrere seg som han skulle for å ta seg videre. Dermed ble han utslått før det virkelig dro seg til.

- Jeg følte meg «vissen» i muskulaturen, og det kjentes ut som jeg gikk med håndbrekket på, sier Erik Valnes om kvartfinalen.

Österund neste

Nå venter en periode med trening, og forhåpentligvis renn på Troms-snø. De neste større viktige konkurransene blir i svenske Östersund om knappe tre uker. Der er det sprint i klassisk og renn over 15 km på programmet. De konkurransene blir blant annet viktig med tanke på uttak til U23-VM senere i vinter.

- Nå trenger jeg god trening, sier Erik Valnes, som er fornøyd med at også Torgeir Sulen Hovland viste bra form under helgas renn.

Kollegaen fra Team Veidekke Nord-Norge gikk inn til en 15. plass på den klassiske distansen på Gålå.

- Vi er litt skadeskutt som lag. Da er det fint Torgeir viser form. Det er godt for oss at vi to kan pushe hverandre på trening, sier Erik Valnes.

Anna Svendsen fra Tromsø skiklubb gikk for øvrig inn til en 27. plass i verdenscupen på 10 km klassisk søndag etter at hun ble utslått i kvartfinalen på den klassiske sprinten dagen før.

Powered by Labrador CMS