BYGGER NYTT: Felleskjøpet skal bygge nytt verksted og butikk her på dette arealet ved Tømmerelv. Foto: Ivar Løvland
BYGGER NYTT: Felleskjøpet skal bygge nytt verksted og butikk her på dette arealet ved Tømmerelv. Foto: Ivar Løvland

Her åpner Felleskjøpet nytt verksted

BALSFJORD: Om et år skal et flunkende nytt anlegg stå klar på tomta ved siden av ESSO-stasjonen på Tømmerelv i Balsfjord. Med seg på flyttelasset er Felleskjøpet sin forretning som nå befinner seg på Storsteinnes.

Publisert Sist oppdatert

På nyåret åpnet Felleskjøpet en splitter ny butikk i Olderhamna på Finnsnes, med dobbelt så mye plass til varer og et stort utvalg. Samtidig har selskapet over lengre tid ønsket å se på mulighetene for en ny lokalisering av bedriftens verksted. Salgssjef for ettermarked i Felleskjøpet Nord-Norge, Jan Ole Bjørglund, kan bekrefte at bedriften har bestemt seg for å flytte verkstedet til Tømmerelv i Balsfjord.

- Det er riktig. Vi regner med åpning om ett års tid dersom alt går etter planen. Først må vi gjennom en byggeprosess. Og den må først godkjennes av ymse etater og instanser, sier han til Nye Troms.

Med dette ønsker Felleskjøpet å flytte verkstedet nærmere kundene.

- Vi har hatt et gap fra Alta i nord til Finnsnes i sør, og ønsket å lokalisere oss nærmere midten i distriktet. Dette vil også gi en kortere reiseavstand til Tromsø, sier Bjørglund.

Trenger mekanikere

Prosessen med å lete etter egnet plassering, har vart i et par år, kan salgssjefen avsløre. Felleskjøpet har hatt flere alternativer i kortene, men valgte til slutt å satse på Balsfjord.

- Jeg ser veldig positivt på dette. Men det er klart det har en negativ konsekvens for folk på Finnsnes som nå vil få en adskillig lengre reiseliv om de skal være med på flyttingen, sier Bjørglund.

Felleskjøpet skal bygge nytt verksted og butikk her på dette arealet ved Tømmerelv.

Felleskjøpet har i dag en butikk på Storsteinnes. Den blir med på flyttelasset til Tømmerelv. Salgssjefen har tro på at flyttingen vil føre til flere arbeidsplasser i kommunen. En av årsakene til er at verkstedet også skal huse en PPK-linje for kjørekontroll av biler.

- Dette vil gi verkstedet flere bein å stå på og bøndene vil få et bedre tilbud. Det er lagt opp til at det skal være fire mekanikere i Balsfjord, sier Bjørglund.

- Kjempeflott

Balsfjord-ordfører Gunda Johansen (Ap) forteller at hun har vist om byggeplanene i rundt ett år allerede. Hun er storfornøyd med beslutningen om å legge verkstedet til Tømmerelv.

- Jeg synes det er kjempeflott. Kanskje vil bygget skape flere og nye arbeidsplasser. Det er av stor verdi. En hver etablering er positivt for et lokalsamfunn og for en hver kommune, sier hun.

Ordføreren er opptatt av at Felleskjøpet fra før av er et merke som har klang i lokalsamfunnet.

- Det er en bedrift som yter mye service til landbruket som vi er en stor aktør i. Jeg er veldig glad for at avtalen nå er landet og offisiell. Bygget vil bli et signalbygg som vil vises godt, sier hun.

Powered by Labrador CMS