Barnehage på gårdsbesøk:

GLEDE: Under onsdagens gårdsbesøk på Tennes fikk barnene i Trollskogen Barnehage treffe dyr og muligheten til å kjenne på gårdslivet.
GLEDE: Under onsdagens gårdsbesøk på Tennes fikk barnene i Trollskogen Barnehage treffe dyr og muligheten til å kjenne på gårdslivet.

Her ble det gøy på landet

I år som i fjor har Trollskogen Barnehage vært på gårdsbesøk hos Sara og Jørgen Slettmo. Turen ut til Tennes begynner de å se på som en årlig begivenhet.

Publisert Sist oppdatert

– Sara jobber jo tross alt her hos oss og har velvillig stilt gården til disposisjon, så vi håper og kunne gjøre dette til en årlig tradisjon, sier barnepleier i Trollskogen barnehage, Siri Nordeng.

Fjøset på Tennes er med sine 990 kvadratmeter kommunens største og ble i fjor høst besøkt av tidligere landbruksminister Olaug Bollestad. På onsdag fikk 35 håpefulle fra Trollskogen nok en gang dra på gårdsbesøk til Sara og Jørgen.

Så frø

Fem og seks-åringene ble først sendt på tur opp til helleristningene på Tennes, før de senere dro innom gården og traff de aller minste ungene. Beundringen for dyrene, maskinene og alle gårdsredskapene var stor.

Som vanlig skåret traktorene høyt blant de aller yngste, men oksene slukte aller største delen av oppmerksomheten under gårdsbesøket.

Nye landbruksspirer

– Ungene var veldig fascinert over de store oksene og lurte veldig på «hvem som var sjefen», sier Siri Nordeng.

På gården er det flere dyr, blant annet okserasene Charolais og Tiroler grauvieh. Nordeng håper besøket kan ha bidratt til å ha sådd noen frø.

– Vi håper jo turen kan bidra til at vi på sikt får noen nye landbrukspirer i kommunen, avslutter Nordeng.

Dagen ble avsluttet i naturskjønne omgivelser nede i fjæresteinene med grilling av pølser og plukking av skjell.

Powered by Labrador CMS