JAKTER INNE PÅ AVFALLSDEPONI: Bardu kommune vil ha stans i all jakt på området. Kommunen mener jakta går på sikkerheten løs og kan føre til farlige situasjoner. Foto: Bardu kommune
JAKTER INNE PÅ AVFALLSDEPONI: Bardu kommune vil ha stans i all jakt på området. Kommunen mener jakta går på sikkerheten løs og kan føre til farlige situasjoner. Foto: Bardu kommune

Her drives det jakt mens folk er på jobb i området

BARDU: Det drives jakt inne på Steiland avfallsdeponi i Bardu. Det vil Bardu kommune ha en umiddelbar slutt på.

Publisert Sist oppdatert

Leder for teknisk enhet i kommunen, Johanne Sollid, setter ned totalt jaktforbud for å ivareta sikkerheten for sine ansatte.

Sollid ser svært alvorlig på at det jaktes inne på deponiet, og mener det kan føre til farlige situasjoner.

Denne uken kom det opp skilt med «Jakt forbudt» i hele området. Bardu kommune innfører med umiddelbar virkning jaktforbud hele døgnet og hele året igjennom.

– Driftspersonell har selv møtt på jaktfolk midt på dagen i arbeidstiden på deponiet, og det er funnet spor etter jakt der, forteller Sollid.

På sikkerheten løs

Hun sier Bardu kommune også har samarbeidspartnere som er inne på området både på ettermiddag og kveldstid. Hun mener jakt ikke kan foregå med trafikken som er der.

– For sikkerheten for de ansatte, besøkende og samarbeidspartnere er det forbud mot jakt i området hele døgnet og hele året, også for å unngå skade på utstyr og maskiner, sier Sollid.

Har balsfjordtragedie i minnet

Det er nå skiltet rundt hele deponiområdet. Sollid ber om at all jakt stanses, og sier til Nye Troms at man i denne saken har i minnet det som skjedde i Balsfjord i fjor.

– Det er ikke til å unngå at vi også tenker på den tragiske hendelsen på Stormoen, nå som driftspersonell har opplevd og ser spor etter jakt i området hvor de jobber, sier Sollid til Nye Troms.

Farlig

Hun sier Bardu kommune drifter deponi og slamanlegg på Steiland, og at det er skiltet med adgang forbudt for uvedkommende.

– Så det er altså i utgangspunktet forbudt å jakte på området?

– Det er faste åpningstider for besøkende, og utenom dette skal ingen være inn på området som ikke har avtale. Jeg kjenner ikke til at det finnes noe som tilsier at det kan jaktes på deponiet. Ingen har forespurt kommunen om å jakte her. Dette er en arbeidsplass med kundemottak. Ved bruk av sunn fornuft skal det ikke jaktes her på grunn av daglig drift. Det kan oppstå farlige situasjoner, sier Sollid.

Powered by Labrador CMS