SETTER AV PENGER TIL Å RIVE ANLEGGET I 2020: Lederen i avdelingen for bygg og eiendom i Bardu kommune vil sette av penger for å rive hele anlegget neste sommer. Foto: Terje Tverås
SETTER AV PENGER TIL Å RIVE ANLEGGET I 2020: Lederen i avdelingen for bygg og eiendom i Bardu kommune vil sette av penger for å rive hele anlegget neste sommer. Foto: Terje Tverås

Her er det ennå ikke ryddet opp etter hoppsportens glansdager

BARDU: En gang var bakken hovedarena for hopp og kombinertsport i området vårt, og hadde både NM, europacup og B-verdenscuparrangement. Nå er det bare restene igjen av den, og nå vil grunneieren ha oppryddingsarbeidet som startet i 2016 sluttført.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere så flotte hoppbakken er sakte men sikkert i ferd med å gro igjen.

Grunneieren i området Merete Lis Krey har fått litt nok av å vente på oppryddingen Bardu kommune er ansvarlig for. I et brev til kommunen skriver hun om sin frustrasjon over å få lovnader på lovnader om opprydding, men der det hvert år argumenteres med at det ikke blir tid og at ryddingen blir gjort neste sommer.

Gror ned

Nye Troms har lest brevet fra Krey der hun skriver at det gamle anlegget gror mer og mer ned, og at hun tror dette bare vil gjøre den videre oppryddingen mer krevende for hvert år som går.

- Det er nå flere år siden det ble sagt at det skulle rives og fjernes alt av bygg, tribuner, gjerder, plast, kabler og så videre. Området skulle tilbakeføres til slik det opprinnelig var før hoppbakken ble bygd. Hver gang jeg har vært i kontakt med kommunen har det blitt sagt, vi får det ikke gjort dette året, men neste år kommer vi nok i gang, skriver hun.

Tårn og trapp står

Krey viser til at man har kommet i gang flere ganger i oppryddingen, og at det er hentet ut teknisk utstyr som er overtatt av annet idrettslag.

- Ei lita hytte er fjernet, gjerdet rundt sletta er fjernet og mesteparten av plast i plastbakken er fjernet. Men der stopper det opp. Tårnene står fortsatt, trappa langs hoppbakken står, overrennet står, hoppet står også der med et gapende hull midt i, tau, wirer og trevirke er spredt over alt. Jeg stiller også spørsmål om hvem som står ansvarlig hvis noen skader seg ved å gå opp i disse byggverkene? Når skal dette arbeidet fullføres, skriver hun til Bardu kommune.

Falleferdig

Til Nye Troms sier hun at hun ringt kommunen om saka flere ganger, men denne gangen valgte hun å sette ord på papir.

Hun håper på en snarlig tilbakemelding. Krey er er eneste grunneier der hoppanlegget er bygget. Bardu kommunen betaler henne en årlig leieseum for området.

- Jeg synes det er ille å se at området gror ned som det gjør nå. Det ser ikke pent ut i bakken, der blant annet ovarennet er overgrodd med et tre meter høyt kratt, sier Krey.

Hun sier fokus også må ligge på byggene i området som mer eller mindre begynner å bli falleferdig.

- Hvem har egentlig ansvaret dersom noen er i området der og skader seg. Det er høyt fra toppen av bygninger og ned, og om rekkverkene som står der holder dersom man lener seg i mot dem, det vet jeg ikke, sier Krey til Nye Troms.

Da hun leide ut området ble det tegnet en 50-årskontrakt med Bardu kommune. I samme kontrakt står det i følge Krey at det skal ryddes i området etter hver hoppsesong. Nå er det altså en stund siden siste hoppsesong, og slik det ser ut i Mobakken i dag – slik vil ikke grunneieren ha det.

Sikres og rives

Avdelingsleder Bygg og eiendom i Bardu kommune Frank Strømseth sier at Bardu kommune har hatt dialog med grunneieren flere ganger om saka, og han understreker at kommunen har drevet og fortsatt driver oppryddingsarbeid i området. Men dette arbeidet tar også tid, opplyser han.

SETTER AV PENGER TIL Å RIVE ANLEGGET I 2020: Lederen i avdelingen for bygg og eiendom i Bardu kommune vil sette av penger for å rive hele anlegget neste sommer.

- Vi har jobbet mye der, ryddet og kjørt bort utstyr, og vi etterser anlegget hele tiden og følger med, sier han.

Det er nettopp gjort en sikringsjobb i anlegget nå der også strømmåleren er tatt ned.

- Vi har hatt en liten utfordring i at det fondet der det var satt av penger til rivningsarbeid i bakken ble trukket inn fordi det ikke var innafor loven å ha et slikt fond. Derfor kommer vi nå til å sette dette opp på vedlikeholdsplanen vår til neste år der vi vil bevilge penger for å rive bakken, sier Strømseth.

Det innebærer altså at man setter av penger i 2020-budsjettet for å rive hele anlegget i Mobakken.

Powered by Labrador CMS