Fotominner uke 4 Foto: Morten Kasbergsens samling
Fotominner uke 4 Foto: Morten Kasbergsens samling
Fotominner uke 4 Foto: Innsendt av Ruth Tollefsen
Fotominner uke 4 Foto: Morten Kasbergsens samling

Her er ukas fotominner

BARDUFOSS/FINNSNES: Barndom ved Slåtthaugen ved Andsfjellet, militærløp på Rustahøgda og byen i Midt-Troms før den ble by er portrettert i ukas fotominner.

Publisert Sist oppdatert

Det første bildet er fra da det i 1969 ble norgesmesterskapet i militærløp arrangert på Bardufoss. Dette bildet ble tatt i startområdet på Rustahøgda, og det er fra Morten Kasbergsens fotosamling. Bygget i bakgrunnen er det gamle samfunnshuset. Det ble offisielt åpnet søndag 5. september 1965, og var da samfunnshus nummer 293 som var blitt reist og tatt i bruk i Norge etter krigen. Bygget fikk et tragisk endelikt. Taket på samfunnshuset raste sammen 11. mars 2000 mens bygget det var leid av Forsvaret i forbindelse med vinterøvelsen Joint Winter. Tre norske offiserer omkom i ulykka. I tillegg ble 23 personer skadet. Det befant seg totalt 76 personer i bygget da taket ga etter for snømassene. Nye Bardufoss videregående skole er bygget i det samme området som samfunnshuset sto.

Det andre bilder er fra Finnsnes, som fikk bystatus 1. januar 2000. Dette bildet av Finnsnes sentrum ble tatt tidlig på 1970-tallet fra et helikopter av typen Bell UH-1B fra 339 skvadron på Bardufoss flystasjon. Det var lenge før både rundkjøringa og kjøpesenteret Amfi så dagens lys. Det store betongbygget nede til venstre i bildet er gamle Finnsnes ungdomsskole, som var i drift til høsten 2015. Det 6000 kvadratmeter store skolebygget ble ført opp i 1960. Bildet er fra Morten Kasbergsens fotosamling.

Det tredje bildet er tatt en gang rundt 1960, utafor hytta til Ola Borgestad ved Slåtthaugen ved Andsfjellet. Det er sendt inn av Ruth Tollefsen, som forteller: I hele barndommen min var denne hytta et av stedene både unger og voksne i Fagerlidal-området gikk innom på skiturene våre innover lia. Hytta blei senere solgt, revet og flyttet, og ei nyere hytte satt opp. Han Ola sjøl helt til venstre, så min mor Rakel, deretter Ola Borgestad d.y., så Odd Arne Brandsegg. Foran fra venstre sitter Bjørn-Ivar Borgestad, deretter meg, så Kjell Gaarder, Torgeir Borgestad og helt til høyre står Gunn-Eva Figenschau. Hun er halvsøster til Borgestad-guttene, som igjen er barnebarna til Ola d.e.

Har du et bilde fra tidligere tider du har lyst til å dele med våre lesere, så er du velkommen til å sende dette inn til oss. Helst på epost til redaksjon@nye-troms.no og med noen ord om hvem som er på bildet og litt informasjon omkring dette.

Powered by Labrador CMS