KLAR TIL VÅREN: Arbeidet med å få på plass det nye Felleskjøp-verkstedet pågår for fullt på tomta ved siden av ESSO-stasjonen på Tømmerelv i Balsfjord. Foto: Sol Gabrielle Larsen
KLAR TIL VÅREN: Arbeidet med å få på plass det nye Felleskjøp-verkstedet pågår for fullt på tomta ved siden av ESSO-stasjonen på Tømmerelv i Balsfjord. Foto: Sol Gabrielle Larsen

Her flytter Felleskjøpet inn i mai

BALSFJORD: Her bygges, sveises og hamres det for harde livet for å bli ferdig til åpninga. Nå leter Felleskjøpet etter tre nye mekanikere, og aller helst ønsker de lokal arbeidskraft.

Publisert Sist oppdatert

Arbeidet med Felleskjøp-verkstedet er godt i gang på den 10,2 mål store tomta ved siden av ESSO-stasjonen på Tømmerelv. Bygget de reiser er på hele 1956 kvadratmeter, fordelt på verksted, butikk, kontorer og lager. De skulle egentlig være på plass før påska neste år. Ny frist er 7. mai.

– Vi har fått en bitteliten forsinkelse, siden vinteren kom litt brått på noen av oss. Men slik er det, vi må vite hvor vi bor. Det må noen små justeringer til når uforutsette ting skjer, sier Jan Ole Bjørglund.

Han er salgssjef for ettermarked i Felleskjøpet.

Det blir rundt 15 ansatte på avdelingen totalt. Dette inkluderer fire «skruplasser» for traktor og landbruksmaskiner. Den eksisterende Felleskjøp-butikken på Storsteinnes skal samtidig flyttes og etableres sammen med verkstedet. Det skal også etableres en ny linje for EU-kontroll av personbiler på verkstedet i samarbeid med Mekonomen.

Moderne verksted

Bjørglund er svært spent på hvordan åpningen av verkstedet blir.

– Men vi har planlagt dette nøye, så jeg tror ikke det skal bli noen store overraskelser. Vi har alt klart og ser fram til å være på plass i helt nye fasiliteter. Verkstedet vil være oppdatert med det nyeste innen utstyr vi må ha for å møte dagens krav. Dette trenger vi, når vi vet at traktorene har vokst ganske mye de siste 20 årene, sier han.

Salgssjefen mener det er en stor fordel at Felleskjøpets nye verksted er lagt til en av de største jordbrukskommunene i Troms.

– Vi ønsker i all høyeste grad å hanke inn lokal arbeidskraft. Vi fokuserer litt på de som pendler, eller bor i Tromsø, som nå kanskje kan tenke seg å komme hjem for å hjelpe til. Det er den veien vi ønsker å gå, sier han.

Ønsker lærling

Lokale mekanikere oppfordres derfor til å søke på de tre ledige stillingene ved verkstedet som nå er lyst ut.

– Det skal til sammen være fire mekanikere på verkstedet. En av disse vil få i oppdrag å samarbeide med Mekonomen om den nye PKK-linja for EU-kontroll. Der skal vi ta inn biler for enkle reparasjoner og kontroller. Dette gjør vi for å ha flere bein å stå på, sier Bjørglund.

Han utelukker ikke at verkstedet og butikken vil få behov for mer arbeidskraft i tiden som kommer.

– Dette reguleres hele tiden. Om vi får behov, så vil vi justere antallet vi trenger. Når man bygger et stort verksted vil det være mulighet for økt bemanning.

Bedriften har allerede bestemt seg for at de skal ta imot en lærling.

– Rekruttering til bransjen vi driver i er liten. Om vi skal lykkes i framtiden med å avle landbruksmekanikere, så er det viktig at vi tar inn lærlinger, sier Bjørglund.

I juni ble balsfjordingen Henrik Ophus ansatt som leder for det nye verkstedet til Felleskjøpet.

Powered by Labrador CMS