LANGFOSSEN: Her i Langfossen fortsetter arbeidet med å gjøre laksetrappene bedre. Foto: Knut Solnes
LANGFOSSEN: Her i Langfossen fortsetter arbeidet med å gjøre laksetrappene bedre. Foto: Knut Solnes

Her fortsetter arbeidet med laksetrapper

BARDU: Salangselvas fiskeforvaltning er i full gang med å utbedre laksetrappene i vassdraget. Jobben i Kistefossen er i gang, og Hellefossen er neste prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

I et brev til Bardu kommune sier laget at det har fått tillatelse fra grunneiere i de aktuelle områdene til å utføre oppdragene, men at man har oppdaget at det er Bardu kommune som eier laksetrappene og søker da for sikkerhets skyld også kommunen om tillatelse til utbedringsarbeidet.

Det har Bardu kommune svart kjapt på og gitt laget fritak for søknadsplikt for tiltakene i vassdraget.

Kommunen sier tiltakene som nå er satt i gang er i kategorien utbedring og justering av tiltak som, er utført over flere perioder i forrige århundre, og at de nye tiltakene ikke er i strid med planformålet.

Teller fisk

Bardu kommune har vært pådriver for arbeidet med laksetrapper i vassdraget, der målet har vært å gi laksen lettere mulighet til å forsere trappene og nå store og gode gyteområder i Salangsdalen.

Salangselvas Fiskeforvaltning har allerede etablert teller i Kistefossen der man har et apparat som kan fortelle hvor mye sjøørret og laks som kommer opp fossen. Telleren ble tatt i bruk i fjor.

Reparerer

Anton Heggås som er leder i elveeierlaget skriver til Bardu kommune at det er inngangen til nederste kulp i Kistefossen som nå er flyttet, og at man nå skal reparere en terskel i Kistefossen som er slått sund av is.

I Hellefossen skal det støypes en terskel og muligens forandres litt på utgangen av trappa. I denne fossen ligger det da i kortene at det bare blir èn terskel.

Salangselva åpnet for øvrig for fiske denne uka, der det er meldt om foreløpig bra med laks som går på elva i de nederste områdene ved Elvelund i Salangen.

Powered by Labrador CMS