VED ØVERGÅRD: Ikke langt unna krysset på Øvergård er veien spesielt ille, og det ligger store flak med asfalt som ligger i veien. Foto: Solfrid Ramberg
VED ØVERGÅRD: Ikke langt unna krysset på Øvergård er veien spesielt ille, og det ligger store flak med asfalt som ligger i veien. Foto: Solfrid Ramberg

Her kan ikke asfalten komme fort nok

BALSFJORD: Deler av veien gjennom Tamokdalen skal få ny asfalt i år. Den gamle ligger foreløpig som store, løse flak på veien.

Publisert Sist oppdatert

I likhet med en rekke andre fylkesveier i Midt-Troms står det også relativt dårlig til med fylkesvei 87 i Tamokdalen for tida. Store flak med asfalt ligger på veien, og gjør den nærmest umulig å kjøre på. Det forteller Solfrid Ramberg til Nye Troms. Hun bor i Tamokdalen, og pendler på fylkesveien hver eneste dag.

- Helt fra Postdalen og nedover mot Øvergård er det skikkelig ille. Jeg bor midt i Tamokdalen, og kjører denne veien til jobb hver eneste dag. Det er helt grusomt, sier Ramberg.

Noen dager har hun trodd at hun har vært nære ved å knuse bilen.

- Ja, jeg trodde det i går. Man må kjøre i 30 kilometer i timen og svinge unna de aller verste områdene hele veien, forklarer hun.

Ekstra ille

Hun forteller at veien alltid blir dårlig når snøen smelter og asfalten skal fram, men at hun ikke kan minnes at det noen gang tidligere har vært så ille som det er denne våren her.

- Det er ganske heftig sånn som det er nå. Det er ikke småstein det er snakk om at ligger i veien, sier Ramberg.

Tidligere denne måneden skreiv Nye Troms at fylkesrådet har bestemt hvilke av fylkets fylkesveier som skal prioriteres i år. En av strekningene som det er bestemt at skal få ny asfalt i 2019, er nettopp denne. Fra Øvergård og 5,7 kilometer innover Tamokdalsveien mot Fagermo kommer det til å bli lagt ny asfalt i løpet av sommeren.

- Det var godt å høre, for det trengs virkelig, sier Solfrid Ramberg, som mener asfalten ikke kan komme fort nok.

Powered by Labrador CMS