Nordkjosbotn barnehage skal renoveres:

DELT I TO: Barna i barnehagen i Nordkjosbotn skal i måneder framover deles i to avdelinger. Halvparten skal til Sandbukt og den andre halvparten til dette bolighuset i Nordkjosbotn. Foto: Leif Arne Stensland/Maiken Kiil Kristiansen
DELT I TO: Barna i barnehagen i Nordkjosbotn skal i måneder framover deles i to avdelinger. Halvparten skal til Sandbukt og den andre halvparten til dette bolighuset i Nordkjosbotn. Foto: Leif Arne Stensland/Maiken Kiil Kristiansen

Her skal barna være

BALSFJORD: Så snart utbygginga og renoveringa av barnehagen kommer i gang, vil de 50 barna fordeles mellom et bolighus på Nordkjosbotn og den tidligere flyktningeboligen på Sandbukt.

Publisert Sist oppdatert

Der skal de være helt til «nybarnehagen» står klar. Det vil ta minst åtte måneder, da det er så lang tid byggeperioden er estimert til. Men først må selve renoveringa komme i gang. Kommunen venter fortsatt på de nødvendige godkjenningene de trenger fra Arbeidstilsynet. Egentlig skulle de vært i gang allerede.

– Det er trist for de ansatte og barna at de ikke får starta opp barnehageåret i de nye lokalene. Men slik er det. Jeg berømmer personalet som har vært utrolig fleksible og som ser gode løsninger når de får uforutsette ting i fanget. De er flinke og informative. Det er prisverdig, sier Synne Gjerdrum.

Hun er rådgiver for oppvekst i Balsfjord kommune.

– Tilfredsstillende lokaler

Da kommunestyret vedtok utbygginga og renoveringa, ble det samtidig bestemt at barnehagen i mellomtida skulle driftes i alternativer lokaler. Det kommunale bygget på Sandbukt ble først lagt fram som forslag. Men det ble raskt klart at lokalet ikke kunne huse alle barna og kommunen fikk derfor tilbud om å leie en stor enebolig i nærheten av dagens barnehage. Noe som betyr at de 45 barna må deles opp i to «barnehager» i denne perioden.

– Ut fra det vi har tilgjengelighet til, så vil dette være tilfredsstillende og greie lokaler å bruke. Dersom alle instanser godkjenner dem, så ser jeg ikke at det skal være noe problem å ha ei god barnehagedrift i disse lokalene, sier Gjerdrum.

22 barn og fem ansatte skal lokaliseres på Sandbukt. 23 barn og fem ansatte skal holde til på Kløverlund, i bolighuset i Nordkjosbotn.

– For å gi endelig godkjenning av barnehagedrifta, så må først de andre instansene godkjenne byggene. Status er at de er godkjent etter branntekniske og miljøretta helsevern. Nå venter vi kun på Arbeidstilsynet, sier Gjerdrum.

Gode løsninger

Den opprinnelige planen var at byggearbeidet som skulle gjøres på barnehagen skulle i gang allerede på nyåret. Men slik ble det ikke. Arbeidet skulle deretter settes i gang mandag 17. august, men er igjen utsatt. Dette betyr at flyttinga av barna til de midlertidige lokalene derfor også må vente.

Begge lokalene har oppholdsrom som skal tilrettelegges for barna og et eget lokale for ansatte. Det inkluderer kontorplass og garderobefasiliteter.

De som ikke har førerkort og mulighet til å komme seg til Sandbukt for henting og levering i barnehage, har fått plass i bolighuset i Nordkjosbotn.

Det er det lokale Storsteinnes-firmaet Nysted som skal bygge og renovere barnehagen.

Powered by Labrador CMS