UTBEDRES: Her skal det settes opp skilting som skal gjøre det tryggere for de myke trafikantene å ferdes. Foto: Torbjørn Kosmo
UTBEDRES: Her skal det settes opp skilting som skal gjøre det tryggere for de myke trafikantene å ferdes. Foto: Torbjørn Kosmo

Her skal trafikksikkerheten bedres: – Når foreldrene har hentet barna har det vært mer kaotisk enn det bør være

Dersom du har barn ved Olsborg skole, kan du puste lettet ut. Nå planlegges det tiltak som skal gjøre barnas sikkerhet mye bedre som myke trafikanter.

Publisert Sist oppdatert

Målselv kommune har i en forespørsel til Statens Vegvesen lansert sitt ønske om endre skiltinga ved Olsborg skole for å gjøre det tryggere for elever å ferdes.

Kort fortalt ønsker kommunen å begrense den motoriserte ferdselen i og rundt skoleområdet.

– Dette handler om å skape et trygt skolemiljø og forutsigbarhet i forhold til hvor man bør være obs og hvor man kan bevege seg fritt uten å risikere å møte på et kjøretøy, sier ordfører Bengt-Magne Luneng.

Mye trafikk

Han legger til grunn at det er mye trafikk inn til skoleområdet i forbindelse med skolestart på formiddagene og skoleslutt på ettermiddagene, og at skilt-løsninga handler om å organisere trafikken på en bedre måte slik at det ikke blir tilfeldig hvor bilene kjører og hvor de stopper opp.

– Når foreldrene har hentet sine barn har det tidligere vært mer kaotisk enn det bør være. Nå vil man få dette inn i mer ordede former, og dette vil gagne trafikkbildet i seg selv, men særlig barna som oppholder seg ved skolen, sier han.

Kveldstid

Det er ikke bare i skoletiden at det besøk ved skolen. Etter at pumptrack-banen ble satt opp har stadig flere barn tatt den i bruk. I tillegg er det organisert aktivitet i Olsborghallen like ved skolen.

– Den nye organiseringa vil være nyttig når det foregår aktivitet utenfor skoletid. Det har ganske mange positive effekter. Dette er noe vi har tenkt på en stund, men som vi har sett i lys av både skoletransport og persontrafikk. Nå lager vi en helhetlig plan for trafikkavvikling i et utvidet skoleområde, sier han.

Han er sikker på at dette trygger veien til skolen for barna, gjør foreldrene, og ikke minst lærerne fornøyde.

Når ny skilting er oppe vet han ikke.

– Men jeg håper det kommer så raskt som mulig, sier han.

Powered by Labrador CMS