VIL INN I ANDREETASJEN: Eiendomsutvikler Thorbjørn Nymo og hans samarbeidspartnere ønsker å etablere et kjøpesenter i andreetasjen på Domus på Bardufoss.
VIL INN I ANDREETASJEN: Eiendomsutvikler Thorbjørn Nymo og hans samarbeidspartnere ønsker å etablere et kjøpesenter i andreetasjen på Domus på Bardufoss.

Her vil Nymo etablere kjøpesenter

BARDUFOSS: Thorbjørn Nymo jobber for å kunne etablere kjøpesenter i andreetasjen på Domus på Bardufoss. Han og Coop Nord skal undertegne en intensjonsavtale i løpet av noen dager.

Publisert Sist oppdatert

Da Domus lanserte planene sine for den nye Coop Extra-butikken på Bardufoss, var det uten planer for byggets andre etasje. Nå ser det ut til at det ikke vil bli stående tomt. Det er eiendomsutvikler Thorbjørn Nymo og hans samarbeidspartnere som sammen med Coop Nord vil gjøre andre etasjen om til et kjøpesenter.

Kjøpesenteret

I første omgang vil Nymo inngå en intensjonsavtale med Coop Nord. Siden planen om å utvikle andreetasjen har kommet på plass etter at Coop har gått i gang med sine butikkplaner, skal han lage et utviklingsprosjekt før han eventuelt går inn for å kjøpe lokalet som er på mellom 1400 og 1500 kvadratmeter.

– Jeg ser for meg at vi skal benytte andreetasjen til et kjøpesenter, hvor vi kan ha plass til omkring ti butikker. Da tenker jeg både å få inn eksisterende og nye butikker på Bardufoss, slik at vi kan få flere aktører inn og et større mangfold for kundene. Jeg ønsker å utvikle et spennende kjøpesenter som har framtida foran seg, sier han.

Han ønsker å få inn nasjonale butikker som ikke befinner seg på Bardufoss i dag. Med seg på laget for å lage utviklingsprosjektet har han næringsmegling- og rådgiverselskapet NAI first Partners fra Tromsø.

– Planen er å ha utviklingsprosjektet klart til høsten, sier han.

Det er som eier av Bardufoss hotell og et personlig ønske om å bidra til å utvikle Bardufoss sentrum, han innledet samtalene med Coop. I tillegg til butikker, ønsker han å få inn en husmannskostrestaurant i bygget.

– Både jeg og hotellet er interessert i utvikling av sentrum, slik at vi får mer aktivitet her. For oss er det en vinn-vinn-situasjon om vi kan få matlagingen outsorcet til en husmannskostrestaurant i nabobygget. Da kan vi tilby flere matopplevelser til gjestene våre, og utvide tilbudet vi har i dag, sier han.

Han har diskutert planene sine med kommunen.

– De har ønsket planene velkommen. Målselv kommune har den senere tida vist interesse for å satse og utvikle sentrum, deriblant med et parkanlegg, og da er det lettere for oss som utviklere å komme på banen, sier han.

Roser Coop

Nymos planer stopper ikke der. Han ønsker å få bygget en tredje etasje på Coop-bygget. Der planlegger han at det kan etableres kontorlokaler, boliger og hotellrom. Han roser Coop for deres samarbeidsvilje om dette prosjektet.

– Coop har vist at de har stor tro på prosjektet. Det står respekt av måten Coop har tatt imot planene på og interessen og viljen de har vist for samarbeid, sier han.

Coop Nords administrerende direktør, Kjell Olav Pettersen, bekrefter at de innen kort tid skal inngå en intensjonsavtale med Nymo for utvikling av andreetasjen på Domus. Han forteller at de vil sørge for at det er både heis og rulletrapp opp til andreetasjen fra deres butikklokaler også om den får nye eiere.

– Vi er veldig positive til at Nymo ønsker å utvikle andreetasjen. Det vil bli flott og styrker Bardufoss sentrum. Vi er interessert i å prøve å få dette til og vil legge til rette for realisering ved at første og andre etasje knyttes sammen. Vi er glad for at han vil jobbe videre for å få realisert planene, sier Pettersen.

Powered by Labrador CMS