STORFORNØYD: Primus motor for vardebåltenninga for Nord-Norgebanen, Hilde Sagland, er ei veldig fornøyd dame etter tirsdagens vedtak om Nord-Norgebanen. ARKIVFOTO: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
STORFORNØYD: Primus motor for vardebåltenninga for Nord-Norgebanen, Hilde Sagland, er ei veldig fornøyd dame etter tirsdagens vedtak om Nord-Norgebanen. ARKIVFOTO: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

Hilde vil feire med bløtkake og flagging etter historisk vedtak i Stortinget

MÅLSELV: I Stortinget ble det tirsdag vedtatt at Nord-Norgebanen skal realiseres. Det møtes med jubel fra mange kanter.

Publisert Sist oppdatert

Og med det har regjeringen fått en klar ordre fra Stortinget om å begynne arbeide med å realisere jernbane i Nord-Norge.

Styremedlem i Tromskomiteen for jernbane og primus motor for vardebålbrenninga for Nord-Norgebanen, Hilde Sagland, kan man trygt si er ei fornøyd kvinne etter tirsdagens historiske vedtak i Stortinget

– Dette er en seier og jeg er kjempeglad for at partiene har klart å komme sammen om dette, sier en tydelig fornøyd Hilde Sagland til Nye Troms.

Sagland peker på at forskjellen fra dagens vedtak, kontra tidligere, er at det nå er hensiktsmessig å begynne planleggingen snarlig.

– Det har blitt en helt ny situasjon, sier hun.

Kan gi positiv effekt for veiene

Hun mener en positiv bivirkning av vedtaket om Nord-Norgebanen, er at de mange veiene i Nord-Norge som nå sliter med dårlig kvalitet, på sikt kan bli bedre.

– Bedre veier er en naturlig konsekvens. Når det er snakk om sømløs transport, kan ikke jernbanen mangle. Vi må ha både veier og båter, men transporten blir aldri sømløs så lenge jernbanen mangler. Nå har vi en sjanse til å komme på det samme nivået som resten av landet, sier hun.

Og planen for feiring av dagens vedtak har hun klar.

– Dette er både fantastisk og gledelig. I dag blir det bløtkake og flagging. Dette er god nok grunn til en skikkelig feiring, sier hun.

– Historisk dag for hele Norge

Stortingspolitiker for Senterpartiet, Sandra Borch, var også tydelig fornøyd med vedtaket, som hun selv stemte for.

– Vi skulle ha kunnet feire, hadde det bare ikke vært for korona, ler hun.

Borch mener dette er en seierens dag for hele landet.

– Dette er en fantastisk dag for Nord-Norge, hele landet, og ikke minst for Nord-Norgebanen. Nå er det vedtatt at den skal bygges. Nå har Stortinget gitt klar beskjed om at utredningene om Nord-Norgebanen ikke bare skal legges i en skuff, men at den skal iverksettes og at utbyggingen skal starte. Dette er en historisk dag i Stortinget. Aldri før har Stortinget gått til et så tydelig vedtak om Nord-Norgebanen, sier hun.

Og legger til at dette er et kraftig løft for infrastrukturen i Nord-Norge.

Samtidig sender hun en hilsen til alle de som har stått på i mange år for Nord-Norgebanen.

– Hilde (Sagland) skal ha mye av æra for at dette vedtaket går gjennom. Alle de som har brent varde på Olsborg skal ha ære, og mye av dette engasjementet som de har vist gjennom mange år får de lønn for på Stortinget, sier Borch.

Hilde Sagland er dog ikke den eneste som velger å unne seg bløtkake i dag.

Fornøyd med vedtaket

Det samme gjør leder for Troms Arbeiderparti, Nils-Ole Foshaug.

– Dette er et steg i riktig retning, og det gleder meg at partiene som har ønsket å være med på å realisere dette nå jobber sammen og har klart å sikre flertall for dette vedtaket. Det er verdt en bløtkake i dag, sier han.

Foshaug ser lyst på fortsettelsen.

– Dette er en seiersdag. Det er mye arbeid som gjenstår, men dette er en god begynnelse, sier Nils-Ole Foshaug.

Det har foreløpig ikke lyktes Nye Troms å få en kommentar fra ordfører Bengt-Magne Luneng.

Powered by Labrador CMS