HISTORISK SUS: Roy Håkstad og mange andre fra Troms drar til helgas norgescup i stang- og felthurtigskyting. Blant dem som er med er Emma Hagfoss fra Tromsø og Marthe Lundnes fra Nedre Målselv som Håkstad her instruerer på ei samling i fjor. Foto: Ivar Løvland
HISTORISK SUS: Roy Håkstad og mange andre fra Troms drar til helgas norgescup i stang- og felthurtigskyting. Blant dem som er med er Emma Hagfoss fra Tromsø og Marthe Lundnes fra Nedre Målselv som Håkstad her instruerer på ei samling i fjor. Foto: Ivar Løvland

Historisk skytterhelg

SKYTING: De første skuddene i historiens aller første norgescup i stang- og felthurtigskyting fyres av i morgen. Det skjer med god nordnorsk deltakelse på Østlandet.

Publisert Sist oppdatert

14 skyttere fra Troms stiller opp på stevnene ved Haga, Bjørkelangen og Asker. I tillegg er det tre skyttere som bare deltar på banestevnene i samme område.

– At vi er så mange på helgas skyting, synes jeg er bra. Jeg hadde håpet på kanskje ti herfra til norgescupen, og det mest hyggelige er at det er mange unge skyttere som reiser sørover, sier Roy Håkstad.

Som trippel norgesmester i felthurtigdisiplinen har han klare ambisjoner om å hanke med seg godt med poeng fra de første tre norgescupstevnene. Sammen med fjorårsmester Tore Nilsen fra Storfjord er han blant favorittene, selv om forholdene nordpå så langt ikke har gjort det mulig å trene særlig mye på cowboydisiplinene.

– Der har vi nok et lite handicap i forhold til skytterne sørpå. De har hatt både stevner og samlinger allerede, men vi stiller for å kjempe om mest mulig poeng, sier Lakselvdal-skytteren.

Det er han og klubben sin som sammen med utflytta takelvdaling Kurt Eirik Bekkevold i Oslo Østre skytterlag har stått i bresjen for norgescupen, som dette første året er ei prøveordning. Målet på sikt er å få Det frivillige Skyttervesen (DFS) til å arrangere norgescupen på linje med den etablerte banecupen. Foruten helgas tre stevner er det stevner i Lakselvdal, på Storsteinnes og i Storfjord midt i juni som teller med i årets norgescup. Det kan plukkes poeng i maksimalt fire av seks stevner, og det er de innledende skytingene som teller for norgescuppoeng.

– Finalene som skytes i hvert enkelt stevne i felthurtig- og stangskyting, premieres bare internt på hvert enkelt stevne, sier Roy Håkstad.

Flere jenter

Han gleder seg ekstra mye over at det er fem Troms-jenter med på helgas norgescup. Marthe Lundnes fra Nedre Målselv stiller opp, og det samme gjør Regine og Emma Hagfoss fra Tromsø, June Jørgensen fra Falken og Julie Øynebråten fra Gisund skytterlag.

– Vi er en slagkraftig gjeng som reiser sørover, og gleder oss en masse, sier Roy Håkstad.

Totalt er det påmeldt 90 skyttere til den første norgescuphelga i stang- og felthurtig.

– Jeg hadde håpet på over 100, men får være fornøyd med det vi får. Det blir uansett en helg med historisk sus over seg, og vi er spent på hvordan dette vil gå, sier han.

Powered by Labrador CMS