Foto: Helge Westermann
Foto: Helge Westermann

Hjalp politiet opp av grøfta

MÅLSELV: En politibil havnet i grøfta på Rustafjellet etter nyttårsrakettene hadde skutt det nye året inn. Det måtte en privatperson med traktor til for å få de på veien igjen.

Publisert Sist oppdatert

Nyttårsaften samlet mange seg på Rustafjellet for å se på rakettene som ble skutt opp for å feire det nye året. Blant de oppmøtte var to politipatruljer, som etter oppskytinga satte seg inn i bilene for å kjøre videre. Men for én av bilene ble det stopp. Helge Westermann var også på Rustafjellet og vitnet det hele.

- Da de skulle dra fra fjellet, måtte de kjøre forbi parkerte biler. Da kjørte de utfor veien, sier han.

Nærmeste bergingsbil var i Balsfjord, og Westermann beskriver den følgende berginga av bilen som en dugnad av folk på stedet. Til tross for iherdige forsøk på å få bilen opp på veien, ble bilen stående bom fast i grøfta. Da bestemte en mann seg for å dra hjem og hente traktoren sin. Ingen politibil kan måle seg med kreftene til en traktor, og rundt én og en halv time etter utforkjøringa ble den trukket opp på veien igjen. Ved operasjonssentralen i Tromsø finner man mandag ettermiddag ingenting om utforkjørselen i loggen. Operasjonsleder forklarer at når det ikke er snakk om skader, er det ofte at slike hendelser kun meldes inn på sambandet. Det lyktes ikke Nye Troms å få kommentar fra det lokale lensmannskontoret.

Powered by Labrador CMS