PÅ RETT VEI: Maximilian Bie leveret en bra KM-distanse lørdag og gikk inn til femteplass. Her er han i ferd med å hente inn Elias Valøy fra Tromsø SK med langt over to minutter.
PÅ RETT VEI: Maximilian Bie leveret en bra KM-distanse lørdag og gikk inn til femteplass. Her er han i ferd med å hente inn Elias Valøy fra Tromsø SK med langt over to minutter.

Hjertevanskene trolig helt borte

BJERKVIK: Det har vært noen frustrerende år for Maximilian Bie. Men etter en operasjon før jul går han nå med NM i blikket.

Publisert Sist oppdatert

Under kretsmesterskapet i langrenn i Bjerkvik lørdag gikk 20-åringen inn til en 5. plass. Ikke minst ser han på det at avstanden opp til de beste stadig kortes ned. Og bedre håper han det blir fram mot NM-start på Kvaløysletta om bare ei drøy uke.

– Nå blir nok NM-konkurransene mest for opplevelsens skyld for min del, etter alt jeg har vært igjennom. En plass blant de 50 beste hadde likevel vært noe å prøve seg på, sier Maximilian Bie.

BOIF-løperen har i mange sesongen slitt med såkalt «hjarehjerte», og har nesten måttet bryte flere langrennskonkurranser enn han har kunnet fullføre på grunn av en plutselig «løpsk» puls. Han har fått gjort flere inngrep og er ved godt mot etter at legene ga han gode prognoser for å bli kvitt problemene etter at han sist var inne på sykehuset rett før jul. Da fant legene en «ledebane» for mye som de «frøs» bort. De mente denne hadde forårsaket mye «signalkrøll».

– Legene var ganske sikre på at de nå hadde fjernet problemet mitt, sier Maximilian.

Stadig bedre

Han tok det med ro de første ukene etter inngrepet, men er nå i full trening igjen. Likevel har han tapt mange timer trening i forhold til konkurrentene i den siste måneden.

– Men ting blir stadig bedre, og nå gleder jeg meg bare over å kunne konkurrere for fullt igjen, sier BOIF-løperen.

I Bjerkvik var han 2.15 minutter bak den suverene vinneren Martin Mikkelsen fra Medkila, og 55 sekunder bak toeren Eirik Mikkelsen fra samme klubb. Opp til treer Torgeir Sulen Hovland skilte det 32 sekunder på den 15 km lange fristilsdistansen.

– Det gikk godt i de to første av de tre rundene, men på slutten ble det tyngre, og da tapte jeg mye. Jeg er likevel bra fornøyd med dette, sier Maximilian Bie.

Jevngamle løpere

Han er som første års seniorløper fornøyd med å måle seg mot dem som er på samme alder som han selv. Og KM-rennet viste at han stadig korter ned på avstanden til løpere han sikter inn å være på nivå med.

– Jeg tar med meg alle positive signaler, sier Maximilian Bie, og tenker på at han var to minutter bak Torgeir Sulen Hovland nylig. Han og Eirik Mikkelsen er på samme alder som «Maxi».

– Fortsetter denne trenden, knuser jeg dem snart, ler BOIF-løperen.

Gir alt for å bli god

Han bor til daglig i Tromsø, der han studerer psykologi ved siden av skisatsinga. Han er med på rekruttlaget til kretsen og trener mye både med kolleger på det laget og løpere fra Team Nord-Norge.

– Vi har et godt treningsmiljø i byen, sier Maximilian Bie.

Lysta til å bli så god at han kan hevde seg langt oppe i nasjonal sammenheng, har han fremdeles. Og siden mulighetene er gode for at han nå er kvitt pulsplagene, har han lyst til satse for full noen år for å se om han kan nå målet.

– Derfor blir det minst tre-fire år til med god satsing. Så kan jeg ikke sitte når jeg er 40 og angre på at jeg ikke prøvde alt, sier Maximilian Bie.

Powered by Labrador CMS