LOVBRUDD: Arbeidstilsynet fant seks brudd på Arbeidsmiljøloven da de var på tilsyn hos Balsfjord bo- og servicesenter. Foto: ARKIVFOTO
LOVBRUDD: Arbeidstilsynet fant seks brudd på Arbeidsmiljøloven da de var på tilsyn hos Balsfjord bo- og servicesenter. Foto: ARKIVFOTO

HMS-pålegg for Balsfjord bo- og servicesenter

BALSFJORD: Arbeidstilsynet har besøkt Balsfjord bo-og servicesenter på Storsteinnes. Det har resultert i flere HMS-relaterte pålegg til virksomheten.

Publisert Sist oppdatert

Det var i starten av november at Arbeidstilsynet var på tilsyn hos Balsfjord bo- og servicesenter. I den forbindelse har de funnet flere brudd på arbeidsmiljøloven som BBS nå må jobbe med å rette opp i. De fleste av påleggene er relatert til helse, miljø og sikkerhet. Virksomheten fikk frist til starten av desember til å komme med kommentarer til varslene om pålegg, men har ikke hatt noen kommentarer å komme med.

HMS

Et av påleggene fra Arbeidstilsynet går ut på at arbeidsgiver skal gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid. Det er Jeanette Karlsen Skogeng som er enhetsleder på BBS. Hun tok over skuta da Gunda Johansen gikk inn i jobben som ordfører i oktober.

– Det er rett og slett dette som er grunnen til at dette punktet ikke har vært på plass. Jeg har nylig blitt enhetsleder, og derfor har jeg ennå ikke HMS-opplæring, sier Skogeng.

Det er også gitt påbud om at det må gjennomføres en kartlegging og risikovurdering i forbindelse med de farer og problemer som kan påvirke arbeidstakernes fysiske eller psykiske helse og sikkerhet. Arbeidsgiver er også pålagt av Arbeidstilsynet å iverksette tiltak og utarbeide plan for å redusere risikoforholdene i virksomheten. Tiltakene skal bygge på kartleggingen og risikovurderingen.

Flere pålegg

Det er til sammen gitt seks pålegg fra Arbeidstilsynet til BBS. Av de tre påleggene som ikke handler om HMS, går det ene ut på at arbeidsgiver skal sørge for at verneombudet får den opplæringen som er nødvendig for å ivareta vervet på en forsvarlig måte.

Det skal også sørges for at arbeidsmiljøutvalget deltar i planleggingen av verne- og miljøarbeidet i virksomheten og følger utviklingen i spørsmål som angår arbeidstakernes sikkerhet, helse og velferd.

Når det kommer til det siste pålegget, mener Skogeng at rutinene er fulgt hele tiden, men at det er dokumentasjonsplikten som fører til at det likevel blir gitt pålegg. Det går ut på at arbeidsgiver skal gi informasjon til sine arbeidstakere om gjeldende rutine for oppfølging av sykefravær.

Jobber med saken

Jeanette Karlsen Skogeng forteller at det jobbes med utbedre de påleggene som har kommet fra Arbeidstilsynet.

– Det er ting som vi selvfølgelig har tatt tak i allerede, og som vi jobber utfra at skal være lukkede pålegg innen 1. mars, sier hun.

1. mars er fristen Arbeidstilsynet har satt for å rette opp i lovbruddene.

Powered by Labrador CMS