STÅR PÅ: Jan Helge Nilssen håper de som arrangører av Norges råeste bakkeløp klarer å gjennomføre årets motorsportuke i Målselv. Foto: Ivar Løvland
STÅR PÅ: Jan Helge Nilssen håper de som arrangører av Norges råeste bakkeløp klarer å gjennomføre årets motorsportuke i Målselv. Foto: Ivar Løvland

Holder seg fortsatt rolig bak rattet

MÅLSELV: Arrangørene bak Norges råeste bakkeløp er fortsatt sterk i troen på at sommerens kjøring kan gjennomføres som planlagt.

Publisert Sist oppdatert

BILSPORT

– Jeg forholder meg fortsatt kald og rolig. Egentlig «kokrolig», smiler Jan Helge Nilssen i Norges råeste bakkeløp.

I juli er det planlagt en ny stor bilfest i Målselv med kjøringer fra onsdag 15. til lørdag 19. juli. Det store bakkeløpet lørdag er naturlig nok finalen i motorsportuka i Målselv, men det skal også kjøres både i Harstad og på Finnsnes i løpet av de fire dagene. Fredagen er det satt både showkjøring på Bardufoss og «street legal dragrace» på sletta under fjellandsbyen.

– Ingen vet i dag hva som kommer til å skje fremover i denne situasjonen med koronavirus, men vi håper programmet lar seg gjennomføre som planlagt. Planlegginga går uansett videre, sier Nilssen.

Først i siste halvdel av mai vil de ta en nærmere avgjørelse, hvis det da fortsatt er en uavklart situasjon i landet.

– Vi er selvfølgelig avhengig av at fly går som normalt og mye annet for å kunne arrangere dette, sier Nilssen.

Han kan melde om god interesse for årets kjøring, og flere bilførere har allerede meldt seg på til konkurranse.

– Interessen er egentlig større enn noen gang, melder Nilssen.

Olabil-løp

Det planlegges også en nyvinning i form av Olabil-løp. Det kan bli arrangert både i Harstad onsdagen ved inngangen til motorsportuka og på Bardufoss. På Bardufoss tenker arrangørene å kjøre fra Rema og ned mot sentrum på Andselv.

– Vi skal komme nærmere med regler for dette, men kanskje tida nå er bra for å begynne planlegginga og bygge en Olabil hjemme, sier Jan Helge Nilssen.

Sterkere tilbake

Hvis virus-situasjonen blir så langvarig at det ikke lar seg gjøre å gjennomføre sommerens motorfest, vil ikke det være noen krise for arrangørene.

– Nei, krise er det ikke, men det vil selvsagt være veldig kjedelig om så skulle skje. Vi rår uansett ikke med slike ting som dette, men skulle det bli ett års pause, kan det også slå positivt ut for neste år. Da kan vi komme til å få ei «Klondike-stemning» året etter der «alle» vil være med. Men selvsagt håper vi at vi får arrangert årets kjøringer som planlagt, og at vi får en ny folkefest i Målselv til sommeren, sier Jan Helge Nilssen optimistisk.

Powered by Labrador CMS