MYE PÅ HJERTET: Hollow Hearts har mye på hjertet, og begynte å produsere nye låter rett etter debutalbumet sitt i fjor. Foto: Terje Arntsen
MYE PÅ HJERTET: Hollow Hearts har mye på hjertet, og begynte å produsere nye låter rett etter debutalbumet sitt i fjor. Foto: Terje Arntsen

Hollow Hearts gir ut nytt album

MÅLSELV: Hollow Hearts er klare til å ta deg med på en ny reise gjennom deres musikalske univers. For første gang har de også laget en gladsang.

Publisert Sist oppdatert

Tredje fredag i februar slipper Hollow Hearts sitt andre album, «Travelling Songs», på markedet. Americanabandet er godt forankra i Nord-Norge med Ida Løvheim fra Målselv, Ida Karoline Nordgård fra Storsteinnes, Michael Pedersen Jacobsen fra Finnmark og Christoffer Nicolai Mathisen fra Nordland. Det 28 minutters lange albumet gis ut bare 11 måneder etter deres debutalbum «Annabelle», som har fått gode kritikker.

– Vi har valgt å kalle albumet vårt «Travelling Songs» fordi alle låtene handler på sett og vis om reising – om det er ei reise i bokstavelig form eller om det handler om å drømme eller mimre seg bort, sier låtskriver, sanger og musiker, Ida Løvheim.

Reise har de gjort mye av i året som gikk, med over tretti konserter over det ganske land. Løvheim forklarer at de har reist mye rundt til små plasser, noe som inspirerer veldig til låtskriving. I tillegg har de begynt å bli inspirert av plassene de er fra. Blant annet har de ei låt som er inspirert av søskenparet Birte og Benjamin fra Malangen, som ble dømt til døden etter å ha drept Birtes ektemann i 1733.

– Det er ei historie som er blitt fortalt mange ganger og som vi aldri blir ferdig med, føler jeg. Vi spilte låta for første gang da vi var på Saga visefestival (i høst, journ.anm.). Der er hjemplassen min og deres hjemplass, så det ble veldig nært, sier Løvheim.

Sangen har fått navnet «Sorrow’s daughter».

Gladsang

Det nyeste albumet til bandet har blitt jobba fram stegvis sia debutalbumet. I august spilte de inn de to første låtene, og i vår spilte de inn to vuggesanger i forbindelse med et prosjekt i samarbeid med Festspillene i Nord-Norge. Disse er også kommet med på plata. I høst spilte de inn resten av albumet som totalt har syv sanger.

– Vi har skrevet vår første gladsang. Selv om vi heter Hollow Hearts, så er det en gladsang inni der, sier Løvheim.

Hun tror at de som har hørt debutalbumet deres vil merke forskjell i produksjonen. På det første albumet ville de spille live uten å legge på effekter i ettertid. Denne gangen er den mer produsert på studiovis. Løvheim ser fram til å lansere albumet, som slippes i forbindelse med den eksotiske Trænafestivalen. Albumet vil kunne kjøpes på CD, LP, digitalt samt et begrensa opplag på hvit vinyl.

Til Tyskland

Forrige sommer fikk bandet et talentstipend på 400 000 kroner som skal knyttes til lanseringsaktivitet. Planen er klar på hvordan disse pengene skal brukes, men først må Løvheim, navnesøstera Ida og Michael fullføre utdanninga si til våren.

– Så skal vi kun spille resten av 2019, det blir bra. Vi har planlagt en kjempelang turné til høsten. Da har vi i hvert fall tenkt oss til Tyskland en tur, sier Løvheim.

Hun forklarer at de satser mye på å være et ordentlig bra live-band.

– Det er konsertvirksomheta som skaper den helt spesielle «connection». Det er ett eller annet som skjer på konserter der jeg tror både vi og publikum får en spesiell opplevelse, sier hun.

Norge skal naturligvis også få et gjensyn med bandet til høsten, og artistenes hjemplasser blir ikke utelatt.

– Jeg tror vi alle er glade i å reise rundt til små plasser. Det er alltid veldig koselig å spille for folk som ikke har mye kulturtilbud slik som i byene, sier Løvheim.

Powered by Labrador CMS