TO LAG: Her er løperne på Troms sine to lag under Kong Haralds Ungdomsstafett i Holmenkollen. Foto: Troms skikrets
TO LAG: Her er løperne på Troms sine to lag under Kong Haralds Ungdomsstafett i Holmenkollen. Foto: Troms skikrets

Holmenkollen ble en stor opplevelse

BALSFJORD/MÅLSELV: Under Kong Haralds Ungdomsstafett gikk både Tuva Mathea Gulbrandsen og Astri Reithe Lunde på Troms sitt førstelag. Det ble en stor opplevelse for begge jentene.

Publisert Sist oppdatert

– Det var helt rått å få gå i Holmenkollen, selv om det var mye tåke, sier Astri Reithe Lunde.

Jenta fra Røyken UIL i Malangen fikk gå tredje etappe på Troms sitt førstelag i Kong Haralds Ungdomsstafett søndag morgen, rett før verdenscupløperne i herreklassen skulle ut på sin 50 km lange distanse.

– Særlig å få se eliteløperne på nært hold var stort, sier jenta som konkurrerer i 16-årsklassen denne sesongen.

I Ungdomsstafetten går en gutt og ei jente fra 15- og 16-årsklassen på lag, og på Troms sitt førstelag fikk både Tuva (15) fra Bardufoss OIF og Astri (16) fra Røyken plass etter sterke prestasjoner tidligere i vinter. Med seg på laget fikk de Ask Jørgensen (15) og Noah Nylund (16), begge fra Medkila skilag ved Harstad.

– Det var gøy å få gå i Kollen, og kroppen kjentes god ut. Da var det litt ekstra surt at jeg ble «takla» og kjørte ut i den siste nedoverkjøringa før Gratishaugen, sier Tuva Mathea.

Tross uhellet hadde hun sjuende beste etappetid på den første etappen, godt under halvminuttet bak teten.

– Jeg følte at jeg hadde masse å gå med da jeg falt, og selvsagt var det den aller verste plassen å falle på, siden jeg tapte masse fart der, sier BOIF-jenta.

Hun setter pris på stor støtte og oppmuntring fra de andre på laget etter uhellet.

– De støttet meg veldig etter løpet, sier hun.

Troms falt tre plasser ned på listene etter den andre etappen, og Astri Reithe Lunde tapte noen få plasser også på sin etappe. Før Noah Nylund gikk laget opp til en 10. plass ved målpassering etter en sterk ankeretappe.

– Jeg synes alle på laget gikk kjempegodt, og alt i alt var det ei fantastisk helg med flotte folk og mye moro. Den ga absolutt mersmak, sier Astri Reithe Lunde.

Både hun og Tuva Mathea Gulbrandsen satser på at godformen holder seg ennå noen uker. Helst godt over neste helg når de har nordnorsk mesterskap i Harstad.

– Nå er det NNM som har alt fokus, og jeg skal prøve å jobbe rett og bra frem mot det mesterskapet, sier Astri Reithe Lunde.

– Nå rettes alt fokus mot Harstad neste helg, og jeg satser på at formen holder til det, sier Tuva Mathea Gulbrandsen.

Det var Oslo 2 som vant Kong Haralds Ungdomsstafett søndag, foran Sør-Trøndelag og Finnmark. Troms sitt andrelag endte på 13. plass.

Powered by Labrador CMS