Kom ikke helt opp mot sitt aller beste, men:

SOLID: Stine Storaa fra Målselv IL leverte gode resultater, men kom ikke helt opp mot sitt aller beste under junior-NM i friidrett på Askøy ved Bergen sist helg. Foto: PRIVAT
SOLID: Stine Storaa fra Målselv IL leverte gode resultater, men kom ikke helt opp mot sitt aller beste under junior-NM i friidrett på Askøy ved Bergen sist helg. Foto: PRIVAT

Høstet mye erfaring i sin første NM-start

MÅLSELV/BERGEN: Stine Storaa maktet ikke å ta seg videre fra forsøkene i sine første NM-starter i juniorklassen. Nye erfaringer ble det likevel mange av.

Publisert Sist oppdatert

16-åringen fra Målselv IL stilte opp i sitt første junior-mesterskap i lengde og på 100 og 200 meter. I alle konkurransene har hun prestert bedre resultater tidligere i år enn hva tilfellet ble på Askøy stadion ved Bergen, men avstanden opp til avansement på de ulike øvelsene var heller ikke avskrekkende.

Hadde hun løpt på sitt beste hadde hun vært klar for semifinalen på begge sprintene. På 200 meter var hun bare ett tidel unna å komme med videre i juniormesterskapet som er for utøvere mellom 15 og 19 år.

– Jeg hadde egentlig ikke tenkt å delta på mesterskapet, men siden jeg neste år ikke får sjansen til å være med på junior-NM, valgte jeg å stille opp, sier Stine Storaa.

Nye regler

Neste år endres reglene slik at juniormesterskapet kun er for utøvere i 18-19-årsklassene. Da må 15-17-åringene konsentrere seg kun om ungdomsmesterskapet (UM). Det er dette mesterskapet, som i år går i Trondheim i september, som har vært Stines store mål. Derfor hadde hun ikke lagt opp til noen toppform til Bergen og junior-mesterskapet.

– Jeg er ganske stinn av trening etter mye av dette i juli, så det kom ikke akkurat som noen overraskelse at jeg ikke klarte å løpe helt ned på persene mine eller prestere som best jeg kan på øvelsene, sier Stine Storaa.

Litt frustrert

Hun løp til 13.18 på 100 meteren fredag. Det er en distanse hun i sommer har vært godt nede på 12-tallet på. På den doble sprinten ble det 26.67, mens hun i lengdekonkurransen ikke maktet å komme seg over 5 meter. Tidligere i sommer hadde hun en konkurranse med flere sprang godt over 5 meter.

– Jeg var litt frustrert etter den lengdekonkurransen, for jeg følte at jeg traff planken godt, men klarte ikke å komme nok «opp» under hoppene, sier Stine.

Hun var også kvalifisert for tresteg-konkurransen, men den kolliderte med 200 meteren.

Mange nye erfaringer

– Det var veldig mange nye erfaringer å hente ved denne NM-deltakelsen. Det var mye nytt fra det jeg var vant til tidligere fra mindre konkurranser, sier Stine Storaa.

Blant annet gjennom innmarsj til øvelsene, oppropssystemet og mye mer venting.

– Det var ikke bare å «sose» rundt inne på stadion her. Det var mye mer strengt i forhold til det jeg var vant til fra mindre stevner, sier Stine.

UM er målet

Det er altså sommerens UM som er sesongens største mål. Et mesterskap der hun får konkurrere mer mot jevngamle utøvere. I Bergen var hun topp tre i sin årsklasse på minst en av øvelsene. Det gir håp om brukbare plasseringer når september og Ungdomsmesterskapet kommer.

– Det er da jeg har en plan om å være i toppform, sier Stine.

Kanskje blir det et stevne på UM-arenaen i løpet av de neste ukene. Planen er nemlig noen stevner i Trøndelag før skolestart.

– Det hadde været greit med et stevne der for å være litt mer forberedt på banen som venter i september, sier Stine Storaa.

Powered by Labrador CMS