STARTSKUDD: Setermoen skolekorps satte startskuddet for årets Høstkonsert.
STARTSKUDD: Setermoen skolekorps satte startskuddet for årets Høstkonsert.

Høstkveld med musikalsk mangfold

BARDU: Tradisjonen tro inviterte Bardu musikkråd til Høstkonsert på Setertun søndag kveld. En westerninspirert kjærlighetshistorie, klassisk musikk, jazz, rock og Star Wars sin åpningsmelodi var bare noe av det som ble framført.

Publisert Sist oppdatert

Mange møtte opp på den årlige Høstkonserten i Bardu for å få litt musikalsk nytelse i høstens mørke. Asgeir Nikolaisen ledet publikum gjennom konserten og fikk framhevet hvor viktig sang og musikk er for humøret. Spesielt nå når høstens mørke er i ferd med å omfavne oss.

– Sang og musikk lyser opp vår hverdag. Hele året har vi utrolig mange konserter som gleder mange unge og gamle, og året er ikke fullendt uten sang og musikk, sa Nikolaisen.

Det var Setermoen skolekorps som satte startskuddet med sangene «4D Blues» og «How to Train Your Dragon». Deretter spilte kulturskolens band Beatles-sangen «Eight Days a Week», før kulturskolens strykeorkester fremførte «Eine Kleine Nachtmusik» og et stykke ungarsk folkemusikk. Nikolaisen kunne fortelle at det bare er fire strykeorkester i Nord-Norge, og at det beste er i Bardu. Det får vi tro han på, for fremføringa var det ingenting å utsette på. Så var det Stine Bjørkli sin tur til å fremføre to av sine egenkomponerte sanger. «Til Syria» ble skrevet i desember i fjor da store flyktningstrømmer kom til Europa, og passet godt som en avslutning til årets TV-aksjon. «Tiden går» hadde urpremiere på søndag, da den ble ferdigskrevet en uke før konserten.

– Det er en kjærlighetssang, men den handler også om at tida går fort, sa Bjørkli.

Kulturprisvinner

Før Kulturprisen ble overrakt, var det tid for Lilian Halima Andersen, Marianne Emilie Seppola Iversen, Elisabeth Seppola Simensen og tre fiolinister å røre publikum med sangen «Storm». Så var det ordfører Toralf Heimdal sin tur å entre scenen, dog ikke for å synge eller spille musikk, men for å overrekke Kulturprisen til Torfinn Bang. Kulturprisvinneren har siden 1980-tallet vært aktiv innen revy, skuespill og korsang.

– Det er med ydmykhet jeg står her og mottar denne prisen, men samtidig må jeg få si at jeg er stolt da. Det er vel lov? spurte Bang et leende publikum.

Han tok publikum med på en liten mimretur gjennom det han kaller en interessant, artig og fantastisk reise, og måtte litt rørt takke kona Anne for sin støtte.

– Det har vært lange kvelder, ukedager og helger med pugging og terping. Jeg vet at du har villet at jeg skulle gjøre dette, og du har gitt meg gode råd som har vært til god hjelp. Rett før en opptreden har jeg en tendens til å bli oppkavet, og da har hun passet på at jeg har med rekvisitter og kostyme, sa Bang.

Jazzet opp

Det er ingen tvil om at publikum satte pris på underholdninga før utdelinga, men andre halvdel av konserten ble mye mer preget av et engasjert publikum. Muligens takket være Sigrids Trio, som spilte «Jazzstandardmedley» med orgelmusikk. Siste sangen deres var en bluesimprovisasjon hvor Kjell Tore Nordli virkelig levde seg inn i stykket, til stor applaus fra publikum. Ustemte Fruer er et damekor som er langt fra ustemte, og de sang «Amazing Grace» og «Det hev ei Rose sprunge». Bardu korforening tok oss på en reise til cowboyens glansdager, hvor de brukte humor for å binde sammen sangene. Her kunne bartenderen Orvill fortelle Big Mama (Asbjørg Utby) at han er forelsket i Florry. Hun var for anledningen kledd i den forføreriske fargen rødt. Deretter var det Prosjekt 12 sin tur til å fortsette festen med et par rockesanger.

– Ethvert rockeband med respekt for seg selv har en rider (krav til hva de vil ha backstage, journ.anm). Disse ville ha jønnbrød og lefse, ekte bardudøler med andre ord, sa Nikolaisen.

Deretter framførte Freidig mannskor tre sanger, også de fikk flettet inn litt humor i sangene sine. Bardu musikkforening avsluttet årets høstkonsert ved hjelp av to unge solister. Tolv år gamle Alexander Fossen spilte melodien fra «Nøtteknekkeren», mens tretten år gamle Katarina Fossen spilte «Princess Leia fra Star Wars». Publikum forlot salen med et smil om munnen, og Nikolaisen hadde en oppfordring vi alle kan ta til oss.

– Bruk refleks og kjør sakte, sa han

Powered by Labrador CMS