VIL FORHANDLE: Høyre i Balsfjord tror de får mest igjen for å gå inn i forhandlinger med Gunda Johnansen og Arbeiderpartiet. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
VIL FORHANDLE: Høyre i Balsfjord tror de får mest igjen for å gå inn i forhandlinger med Gunda Johnansen og Arbeiderpartiet. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Høyre vil gå inn i forhandlinger med Arbeiderpartiet

BALSFJORD: Politikerne har snakket med hverandre, men ellers er det lite konkret som har skjedd etter kommunevalget i Balsfjord. Nå har Høyre bestemt at de vil forhandle med Arbeiderpartiet.

Publisert Sist oppdatert

Det har gått over tre uker siden kommunevalget, og mens situasjonen begynner å bli avklart i de fleste andre kommuner, så er det lite som har skjedd i Balsfjord kommune etter valget. Arbeiderpartiet, Høyre og Senterpartiet har alle sammen snakket med hverandre, men så langt har ingen gått inn i noen formelle forhandlinger. Nå har Høyre bestemt seg for hvem de ønsker å forhandle med.

Mest igjen

Ole-Johan Rødvei er forhandlingslederen til Høyre, som har fått fire mandater i kommunestyret den kommende perioden. Han forteller at Høyre nå har staket ut en foreløpig kurs.

- Vi har tirsdag kveld hatt et møte mellom styret i partiet og forhandlingsgruppa. Der var det enstemmig at vi gikk inn for å åpne for å gå i forhandlinger med Arbeiderpartiet, sammen med Frp, sier Rødvei.

Han forteller at sonderingene som har vært har gitt Høyre et inntrykk av at de får mest igjen for å gå inn i et samarbeid med Arbeiderpartiet.

- Nå har vi ikke forhandlet ennå, men samtalene viser at det nok er der vi får mest høyrepolitikk igjennom, sier Rødvei.

Partiene har foreløpig ikke avtalt når eventuelle forhandlinger skal skje.

- Nei, og ingenting har skjedd ennå, men nå skal vi gjøre en ryddig jobb her, slår Rødvei fast.

Sannsynlig samarbeid

Tirsdag morgen meldte NRK på sine distriktsnyheter at Arbeiderpartiet og Høyre mest sannsynlig ville finne sammen i Balsfjord, ifølge forhandlingslederen til Arbeiderpartiet, Odd-Ronald Nilsen. Til Nye Troms sier Nilsen at det ikke er mer sannsynlig at de går en vei enn en annen, men han utelukker ikke et potensielt Høyre-samarbeid.

- Det kan godt skje. Om vi blir enige om detaljene, så er det ikke urimelig at det kan skje, sier Nilsen og poengterer at det fremdeles skal forhandles.

Om Arbeiderpartiet skal inn i noen forhandlinger i løpet av uka kan han ikke svare på.

- Nå skjer det som har skjedd hele tida, og at er at vi snakker sammen. Vi hadde håper at vi skulle klare å lande noe denne uka, men vi får se, sier Nilsen.

Powered by Labrador CMS