NY SOGNEPREST: I morgen blir Audhild Kaarstad ordinert som sogneprest i Bardu. Foto: Vilde Kristine Malmo
NY SOGNEPREST: I morgen blir Audhild Kaarstad ordinert som sogneprest i Bardu. Foto: Vilde Kristine Malmo

Hun er den nye sognepresten i Bardu

BARDU: I morgen er det klart for innsettelseseremoni for den nye sognepresten i Bardu kirke. Audhild Kaarstad ser frem til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg gleder meg noe enormt til å komme i gang, sier hun begeistret.

Kaarstad kommer opprinnelig fra Ås i Akershus. Gjennom oppveksten fikk hun en allsidig kristendomspåvirkning, og for Kaarstad har troen alltid vært viktig.

– For meg er troen en slags støttestav som jeg kan lene meg til når livet er vanskelig og tøft. Troen er nok noe jeg ikke kunne klart meg uten. Og selv om troen alltid har vært viktig, var det egentlig sosionom Kaarstad ønsket å bli. Det var først etter at hun hadde gått på Bibelskolen i Stjørdal at hun bestemte seg for å ta fatt på teologi-studiene. Etter fullførte studier dro hun på misjonsreise, først til Mali og deretter til Hongkong.

– Jeg har alltid likt å reise og å oppleve nye kulturer. I møte med andre kulturer blir man kjent med seg selv på en helt annen måte. Mens jeg arbeidet i Hongkong, utviklet jeg meg både personlig og faglig, forteller hun.

Etter å ha tilbragt sju år i Hongkong vendte hun og familien snuta mot Norge igjen.

Forelsket seg i Nord-Norge

Siden jobbet hun sørpå fram til for to år siden da hun og mannen flyttet til Kirkenes. Å jobbe i Nord-Norge var imidlertid noe hun egentlig ikke hadde lyst til.

– Da vi dro fra Drammen til Kirkenes, hadde mannen min, som opprinnelig er fra Mo I Rana, lenge hatt et ønske om å være prest nordpå noen år. Det var jo egentlig ikke noe jeg ønsket noe særlig, men jeg gikk til slutt med på en to års periode, sier hun.

Det endret seg da Kaarstad fikk sitt første møte med den nordnorske naturen.

– Jeg forelsket meg i Nord-Norge og har fått veldig mange gode naturopplevelser i Finnmark. Så nå er vi på vårt nye store eventyr i Troms, sier hun og smiler.

Tillit og bevisstgjøring

Kaarstad beskriver seg selv som en jordnær og folkelig prest.

– Jeg er åpen for det større rommet, men samtidig bruker jeg logikken så godt jeg kan og mener det er viktig at vi også tenker kritisk, sier hun.

Kaarstad er forberedt på en hektisk oppstartsperiode og eventuelle utfordringer som måtte komme. Hun har en klar visjon om hva hun ønsker å prioritere i sitt virke i Bardu.

– Jeg er først og fremst opptatt av å bygge tillit til oss som kirke. I tillegg ønsker jeg å bidra til bevisstgjøring om hvilke verdier vi ønsker å beholde som kirke og folk. Det er kanskje enda viktigere nå i møte med andre kulturer. I tillegg til å lære av andre, må man være bevisst på hva man har selv, sier hun.

Kaarstad understreker også viktigheten av tett dialog med innbyggerne i Bardu.

– Det er viktig å stikke fingeren i jorda, se hva slags jord det er og finne ut av hva som vil gro her. Det er ikke vits å plante ting som ikke vi gro heller, så jeg må nok spørre meg fram for å finne ut hva som er typisk for Bardu, sier hun.

Nå ser hun fram til morgendagens innsettelsesseremoni og gleder seg til å komme i gang med arbeidet.

Powered by Labrador CMS