AVTALE SIGNERT: Avtalen om ny hurtigladestasjon i Bardu er nå formelt i boks. (Arkivfoto)
AVTALE SIGNERT: Avtalen om ny hurtigladestasjon i Bardu er nå formelt i boks. (Arkivfoto)

Hurtiglader på plass i løpet av året

BARDU: Fortum Markets AS og Bardu kommune har nå undertegnet avtalen som åpner for nye hurtigladestasjon for elbiler på Setermoen.

Publisert Sist oppdatert

I avtalen forplikter Fortum seg til å etablere ladestasjonen innen 1. januar 2017. Konseptet, som går under navnet «Charge & Drive», skal som Nye Troms har skrevet tidligere, etableres ved Veksthuset på Setermoen, ved siden av de allerede etablerte ladestasjonene til Tesla.

Charge & Drive omfatter en helhetsløsning for lading av elbiler som installasjon, vedlikehold og overvåking av stasjonene.

Bruksrett

I avtalen får Fortum bruke fire parkeringsplasser avsatt til elbil ved Veksthuset. Avtalen som nå er inngått, har ti års varighet. Det er Fortum som skal stå for alle kostnadene for installasjonen av hurtigladestasjonen.

Bardu kommune sitt ansvar i avtalen er å sørge for kostnadsfri bruksrett til grunnen der stasjonen etableres, samt at kommunen står for snørydding, renovasjon og rengjøring av plassen.

Ladestedet på Setermoen skal tilby to hurtigladere for alle typer moderne elbiler. I tillegg etableres det to mellomraske ladere med såkalt type 2-standard. Etableringen er et ledd i å sikre hurtiglading for elbilister i Nord-Norge.

– Vi velger å etablere oss på Setermoen som et ledd i en større satsning for å sikre elektrisk mobilitet, også i Nord-Norge, sa leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive da det for noen uker siden ble klart at Badu får en ny ladestasjon.

Bindeledd

Han sa da at ladestasjonen i Bardu blir et naturlig bindeledd mellom byene Tromsø, Harstad og Narvik.

Etableringen til Fortum bidrar til å forsterke Setermoen som et naturlig stoppested for elbilene.

– Dette vil komme det lokale næringslivet til gode på sikt. Elbilbrukerne må jo også ha mat, klær og annet nødvendig utstyr, sa næringssjef Lennarth Kvernmo i Bardu kommune da etableringen ble offentliggjort.

Powered by Labrador CMS