Fotominner:

Foto: Privat
Foto: Privat

Husker du Studio 80?

MÅLSELV/BARDU: Denne ukas fotominner kommer fra 80-, 60- og 20-tallet.

Publisert Sist oppdatert

På hovedbildet ser vi en tidlig utgave av Studio 80. Mange i våre nærområder har et forhold til bandet Studio 80. Bandet holdt det gående fra 1980 til 1992, og i løpet av denne tida hadde ensemblet flere ulike besetninger og mange ulike musikalske uttrykk. Bandet hadde hele veien sitt ankerfeste i Midt-Troms, og herfra trålet de hele Nord-Norge for å spre sin musikk til feststemte tilhørere. Bandutgaven som er avbildet her ga ut en studioinnspilt kassett i 1982, og besetninga var da som følger: Tangentnedtrykker Tom Johansen (t.v.), trommis Hallgeir Myhre, bassist Jan Ivan Leonhardsen, gitarist Harry Solberg og multiinstrumentalist Søren Hjort (liggende foran).

Dette fotominnet har vi fått tilsendt fra Erik Otto Evenstad. Han forteller at bildet er fra 1964, og det viser fem søstre, "Lunheimjentene", som er blitt store. På bildet vises Sissel Evenstad (31 år), Hedvig Knudtzon (34 år), Aase Aune (42 år), Anne Marie Birkelund (36 år) og Dagmar Jensen (38 år). Foreldrene deres het Anna, født Helgesen fra Fleskmo i Målselv, og Anton Bang Jensen fra Skonseng i Rana, skriver innsenderen til oss.

Oddfrid Nyborg har sendt inn dette bildet av barnelosjen «Soloppgang» som var aktive på Karlstad i forrige århundre. Noe mer enn dette vet ikke Nyborg om personene vi ser på bildet, men takket være Facebook har vi klart å få mer informasjon om losjen. Tor Tangen gjenkjente sin mor, Marry Tangen, sittende på kne på første rad omtrent midt i bildet. Hun er født i 1908, og man kan derfor anslå at bildet er tatt rundt 1920. I Målselvkalenderen for 2018 kan vi også lese om barnelosjen og voksenlosjen «Akka». På møtene for barna var det sang, opplesning, konkurranser, juletrefest og skirenn med premiering til alle deltakerne. Fram til de fikk sitt eget losjehus ved den gamle fotballbanen, ble møtene holdt på rundgang hos medlemmene. Ei ildsjel i losjen var Inga Aarøen, ei dame flere tidligere medlemmer husker godt. Som vi ser på bildet, hadde medlemmene regalier på seg. Fargene var hvit og mørkerød. Det siste møtereferatet for losje «Soloppgang» er fra 29. mai 1970.

Powered by Labrador CMS