PÅ BYTUR: Selv om folk sørpå i liten grad får anledning til å nyte vårt nordnorske eple, tar 'målselvingen' turen til Tromsø til helga, der den skal hylles som geografisk beskyttet matskatt under SMAK-festivalen.
PÅ BYTUR: Selv om folk sørpå i liten grad får anledning til å nyte vårt nordnorske eple, tar "målselvingen" turen til Tromsø til helga, der den skal hylles som geografisk beskyttet matskatt under SMAK-festivalen.

Hyller den «ekte» Målselvnepa

MÅLSELV: Nå blir Målselvnepe fra Nord-Norge feiret som landets 29. geografisk beskyttede matskatt.

Publisert Sist oppdatert

Det er produsentorganisasjonen Ottar, Tromspotet AS og Stiftelsen Matmerk som kommende helg inviterer til det de betegner som årets nordnorske matbegivenhet. Det finner sted i Tromsø under den årlige matfestivalen SMAK, som går av stabelen lørdag.

Etter ei formell åpning av festivalen, vil fylkesmann Elisabeth Aspaker overrekke beviset på beskyttelsen av merkevaren Målselvnepe fra Nord-Norge, som også går under navnet «nordnorsk eple».

Ifølge fagsjef for lokalmat hos Matmerk, Nina Hegdahl, er dette Norges 29. lokale matskatt som blir geografisk beskyttet med sin betegnelse. Under arrangementet lørdag havner Målselvnepa i selskap med sine likesinnede.

– Det blir lunsj på Mathallen med smak av alle nordnorske produkter som har oppnådd en beskyttelse av produktnavnet, går det fram av pressemeldinga.

Og med det skulle siste ord være sagt i debatten om hvem som kan og ikke kan produsere matskatten Målselvnepe fra Nord-Norge.

Powered by Labrador CMS