BEKLAGELIG: Som representant for Den norske turistforening sitt lokallag i Troms, er Lin Einarsdotter Olsen ikke glad for å høre om opplevelsen de to unge jentene hadde i helga. Foto: Privat
BEKLAGELIG: Som representant for Den norske turistforening sitt lokallag i Troms, er Lin Einarsdotter Olsen ikke glad for å høre om opplevelsen de to unge jentene hadde i helga. Foto: Privat

Hytteturister ble nektet overnatting

MÅLSELV: De to venninnene hadde gledet seg til en trivelig overnattingstur til Rostahyttene. Til tross for at det er delvis tilrettelagt for hund på to av hyttene, ble de nektet innpass av de øvrige besøkende. – Fryktelig leit, uttaler Troms turlag.

Publisert Sist oppdatert

Ann Torill Grønnli bor og jobber på Senja, men har vokst opp i Målselv. Fredag ville hun ta venninna Solfrid Ramberg med og gå til Rostahyttene og overnatte med sine fire hunder. Venninnens hunder var av den typen som fint tåler å stå ute, mens Grønnli hadde to unghunder som hun gjerne ville ha under tak. For å være sikker på at det skulle gå greit å ha med hundene til hyttetunet, sjekket Grønnli i forkant hjemmesidene til Troms turlag, som eier hyttene, og fikk bekreftet av hundene kunne være i yttergangen på de to eldste hyttene.

– Vi synes det er helt greit at noen av hyttene er hundefri sone, og i jubileumshytta traff vi to trivelige tyskere vi slo av en prat med. Vi gikk så til den innerste hytta, der hadde det tatt inn to nordmenn som selv hadde to hunder som de hadde stående ute. Der ga mannen en rimelig krass beskjed om at det ikke var lov med hund i noen av hyttene, forteller Grønnli.

Da de kom til den siste av de to eldre hyttene, traff de på en dansk familie på tre personer, og også der ble de avvist og fikk streng beskjed fra mannen om at det ikke skulle noen hund inn i hans hytte, i hans gang!

– Selv om det kun var syv stykker til sammen på de tre hyttene, og dermed 25 ledige sengeplasser, fikk vi ikke overnattet, slik vi hadde sett fram til. Vi orket ikke å lage noe bråk, så vi pakket i bilen og dro igjen, sier Grønnli, og lurer på hvorvidt de som bodde på hyttene, hadde anledning til å nekte dem å overnatte når det ellers var god plass.

Troms turlag beklager

Ann Torill var usikker på merkinga på de ulike hyttene hva angår hundehold og bestemte seg for å sende en epost til Troms turlag og fortelle om helgas opplevelser.

– Vi tenkte kanskje det var noe som kunne vært gjort annerledes med merkinga for å unngå at slike misforståelser skjer. Én ting er at vi ble bortvist, som er unge og spreke og kunne gå tilbake til parkeringa igjen. Men det er kanskje ikke alle som kan det, sier Grønnli.

Lin Einarsdotter Olsen hos Troms turlag synes det de to venninnene har opplevd, er svært beklagelig. Hun er imidlertid glad for tilbakemelding fra brukere av fasilitetene deres, også når det er av det mindre hyggelige slaget, slik som her.

– Det er fryktelig leit, de kommentarene og holdningene de to ble møtt med. Det stemmer ikke at det ikke er lov å ha hundene i yttergangen på de to eldste Rostahyttene, og de hadde dermed ingen rett til å bortvise jentene. Å få til god nok informasjon, er alltid ei utfordring, og kanskje må vi gjøre noe med skiltingen for å tydeliggjøre at det er tillatt å ha hundene i yttergangen på de to eldste hyttene, sier hun.

Videre forteller hun at turlaget jobber kontinuerlig for å utvikle tilbudet, men at de fortsatt ikke er helt i mål med tilbudet til turgående hundefolk, som det er ganske mange av.

– For hvert nytt byggeprosjekt er et eget hundeanneks alltid med i plantegningene. Når det gjelder de eldre hyttene, der det ikke er et eget hundeanneks, får hundene være i yttergangen. Neste år vil vi bygge ut sjåen på tunet ved Rostahyttene og lage hundeanneks også der, sier Lin Einarsdotter Olsen.

Powered by Labrador CMS