BYGGER UT: Grunnarbeidene er i gang for at Coop Extra i Nordkjosbotn neste år skal kunne bli en butikk med 500 kvadratmeter større gulvareal. Foto: Ivar Løvland
BYGGER UT: Grunnarbeidene er i gang for at Coop Extra i Nordkjosbotn neste år skal kunne bli en butikk med 500 kvadratmeter større gulvareal. Foto: Ivar Løvland

I full gang med de extra grunnarbeidene

NORDKJOSBOTN: Til påske skal etter planen utvidelsen av Coop sin Extra-butikk være ferdig. Nå er grunnarbeidene godt i gang.

Publisert Sist oppdatert

Utvidelsen av Coop Extra i Nordkjosbotn er en av tre store utbygginger i midt-fylket. På Olsborg skal Coop bygge en helt ny Extra-butikk neste år, mens Prix i Øverbygd nå er under ombygging til å bli Extra. Sistnevnte blir ferdig til julehandelen i år.

I Balsfjord skal butikken i Nordkjosbotn utvides med 500 kvadratmeter gulvareal, og planen der er at butikken skal være ferdig og klar til en re-åpning til påske neste år. Butikken er i dag på 900 kvadratmeter.

– Vi gleder oss. Det er ikke gjort noe med bygget siden oppstart i 2007. Butikken i dag er på 900 kvadratmeter, og med 500 nye kvadratmeter sier det seg selv av butikken blir betydelig større enn hva den er i dag. Det skal derfor bli godt å få et større og mer romslig butikklokale, sa butikksjef Leif Erik Einan da utbyggingsplanene ble kjent.

Han overtok som kjøpmann i 2014. Da var omsetninga på om lag 40 millioner kroner. I 2019 var den tett på 65 millioner kroner.

Utvidelsen har ei ramme på drøyt 25 millioner kroner. Ei forandring av innkjøringa til butikken og utvidelse av parkeringsarealet skal også gjøres før alt er klappet og klart til å ta imot kundene i større lokaler.

Utvidelsen vil medføre et enda større vareutvalg i butikken. I dag har butikken et varesortiment på nærmere 6000 varer.

– Vi ser fram til å få på plass større butikklokaler og et større varesortiment, spesielt på ferskvarer. Det vil bli en skikkelig god butikk med masse varer, sa driftsdirektør Raymond Kristiansen i Coop etter at vedtaket om utvidelse i Nordkjosbotn var fattet.

Grunnarbeidene startet for et par uker siden. Utvidelsen blir nordover mot gamle Vollan bru.

Powered by Labrador CMS