HYLLET SOM HELTER: Lasse Ingebrigtsen, Paul Young, Jamie Moses og bandet deres ble hyllet av et stående publikum i enden av konserten. Foto: Kari Anne Skoglund
HYLLET SOM HELTER: Lasse Ingebrigtsen, Paul Young, Jamie Moses og bandet deres ble hyllet av et stående publikum i enden av konserten. Foto: Kari Anne Skoglund

I hundre over evige Young

BARDUFOSS: Et publikum på hundre var helt i hundre på 80-tallshelten Paul Young med venners førjulskonsert i Istindportalen.

Publisert Sist oppdatert

Hovedpersonen selv syntes det var skuffende få seter som var fylt i konsertsalen i Heggelia. Men de omkring 100 personene som møtte opp, var han strålende fornøyd med.

– De var ikke så mange, men de hoiet, klappet, danset, svaiet med armene og lagde mye lyd. Da kan man ikke få det bedre, sa artisten som hadde sine glansdager på 80-tallet.

Og la til at han godt kunne tenke seg å komme tilbake.

Rørte hjerterota

Den to timer lange konserten publikum fikk servert, var full av musikalske godbiter fra de siste fire tiårene, deriblant slagere fra Prince, James Brown, Queen, Donnie Eagle og Gary Moore. Konserten ble innledet av en gitarist som hadde regien på showet, Jamie Moses.

– Det er godt å være tilbake i Tromsø. Men så er jo ikke dette Tromsø, det vet vi fordi vi kjørte i syv timer for å komme hit. Det føltes i alle fall som så lang tid. Uansett, der er virkelig en flott plass dere har her, sa han da han presenterte seg.

Da han tok en pause, inntok vokalisten Lasse Ingebrigtsen scenen. Han hadde fått i oppgave å ta seg av den aller siste musikktida, og det var få som ikke ble rørt inntil hjerterota av hans sterke versjon av Brandi Carlile «The stories».

80-tallsnostalgi

Mot slutten ble det 80-tallsnostalgi med Youngs største hits, og det ble høy allsangfaktor da hans aller største ble framført.

– Husker dere denne mon tro? spurte Young.

– Å den, den husker de. Dette er som å si at vi er ferdig med konserten det, la Moses til.

Publikummet som i stor grad hadde sine glade ungdomsdager på nettopp 80-tallet, husket utvilsomt sangen «Come back and stay». Men det var ikke den siste. Konserten var nemlig i hovedsak Moses’ prosjekt. Han har spilt på samtlige av Mandelas 46664-konserter. Dermed ble konserten på Bardufoss naturlig avrundet med en hyllest til den sørafrikanske frihetsforkjemperen som døde 5. desember. Et stående, klappende og dansende publikum hedret Mandela med allsang til «Free Nelson Mandela».

– Tusen takk

Anne Valle Tangen og Hilmar Tangen var to av de hundre publikummerne som var storfornøyd med kvelden, og som forlangte mer og klappet artistene inn på scenen igjen til et ekstranummer.

– Vi fikk oppleve to timer med en forrykende konsert uten et sekunds dødpunkt. Paul Young var trekkplasteret, men du verden for et orkester og sanghelten Lasse Ingebrigtsen, skriver de i en epost til Nye Troms.

De sier at alle som ble hjemme denne kvelden, har noe å angre på.

– Tusen takk for at vi fikk oppleve en sånn svingende, syngende og berusende kveld. Det er synd på dere som ikke benytta denne kvelden til konsert i Istindportalen, sier de.

Powered by Labrador CMS