SPØRSMÅL: Benjamin Furuly fremmer interpellasjonen fra Troms Høyre. Foto: Knut Solnes
SPØRSMÅL: Benjamin Furuly fremmer interpellasjonen fra Troms Høyre. Foto: Knut Solnes

I morgen får fylkesrådet så hatten passer i skuterløypesak

BARDU: Respektløst overfor lokaldemokratiet». «Overstyring av selvråderett». Det er ord fylkesrådet i morgen får høre når Høyre hamrer løs mot fylkets klage på Bardu kommunes skuterløype på Leinavatn.

Publisert Sist oppdatert

Høyre fremmer en interpellasjon som er ført i penn av Ole-Johan Rødvei. Han er gruppeleder for Troms Høyre i Fylkestinget. Det er fylkestingsrepresentant Benjamin Furuly som fremmer interpellasjonen i Fylkesrådet torsdag ettersom Rødvei selv ikke er til stede i møtet.

SPØRSMÅL: Benjamin Furuly fremmer interpellasjonen fra Troms Høyre.

Som kjent påklaget både Fylkesmannen og Fylkesrådet i Troms Bardu kommunes løypeplaner, og da Leinaløypa som også fra før av har vært stridens kjerne i løypenettet. Troms Høyre er lite fornøyd med fylkeskommunens klage.

- Det er respektløst av fylkesrådet, og i denne saken flertallet fra Arbeiderpartiet og Venstre, å overstyre kommunens selvråderett. Hvor er respekten for lokaldemokratiet når i denne saken lokallaget i Ap blir så til de grader overstyrt, spør Troms Høyre.

Beklager sterkt

Høyre viser til at Bardu kommune lenge har jobbet med løypeplanene, og at saken har bred politisk støtte i kommunen. Partiet beklager sterkt at fylkeskommunen har blandet seg inn i saken.

- En skuterløype på Leinavatn er kun tenkt lagt på islagt vann for å tilrettelegge for isfiske og utfart. Rekreasjon og friluftsliv. Løype, slik den er vedtatt av Bardu kommune, vil kunne brukes for økt friluftsaktivitet – og er eneste «frie» arealet i området som kommunen kan bestemme over slik vannet ligger mellom nasjonalparker og vernede områder, heter det i interpellasjonen som Furuly fremmer i dag.

Han er for øvrig selv fra Bardu, og sitter i kommunestyret der – og kjenner saken svært godt.

Null forståelse

De to spørsmålene som fremmes i interpellasjonen er disse: - Står hele fylkesrådet, inklusiv Krf og Senterpartiet bak vedtaket? Vil fylkesrådet i framtida ta mer hensyn til det lokale selvstyret?

Ole-Johan Rødvei skriver i interpellasjonen at politikerne i Bardu har null forståelse for overprøvingen av Bardu kommunes selvråderett ved etablering av rekreasjonsløyper.

Rødvei mener fylkesrådet i denne saka har innskrenket lokal selvråderett.

Powered by Labrador CMS