Idrett og kultur - samfunnets lim

EN AV ARTIKKELFORFATTERNE: Bengt-Magne Luneng, leder i Målselv Sp. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)
EN AV ARTIKKELFORFATTERNE: Bengt-Magne Luneng, leder i Målselv Sp. Foto: Kari Anne Skoglund (arkiv)

«Målselv Senterparti ønsker å ta vare på alt det flotte som skjer blant annet ved å opprettholde/øke den økonomiske støtten til kultur og idrett i Målselv»

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

I desember 2018 fattet flertallet i kommunestyret et budsjettvedtak som medfører kutt i støtten til lag og foreninger - i 2020 skal det kuttes 450 000. Dette vil potensielt berøre et tyvetalls lag og foreninger, som får økonomisk støtte/kompensasjon gjennom ulike avtaler. Målselv Senterparti var og er imot dette kuttet. Målselv Senterparti er opptatt av å legge til rette for at kultur og idrett som bedrives i kommunen, har gode vilkår og at tilbudene når ut til flest mulig.

Målselv Kommune markerer seg som en idretts - og kulturkommune og er vertskap for mange arrangement, noen sågar med nasjonalt tilsnitt. En meget stor del av æra for at vår kommune får dette til er alt det frivillige arbeidet enkeltpersoner, lag og foreninger rundt om i bygda vår legger ned. For Målselv Senterparti er det viktig at kommunen samtidig ikke river vekk noe av det økonomiske grunnlaget som er med på å skape fundament for den frivillige aktiviteten.

Begrepet kultur brukes ofte for å betegne menneskelig aktivitet i samfunnet. Og er det ikke nettopp det som gjør at vi ønsker å bo her? At det skjer ting som gir oss noe i hverdagen? Kulturen er limet som holder oss sammen i bygda vår - Målselv Senterparti ønsker å ta vare på alt det flotte som skjer blant annet ved å opprettholde/øke den økonomiske støtten til kultur og idrett i Målselv.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS