VIL ARRANGERE BURSDAGER: Roy-Martin Hausmann (t.v.), Sondre Solli, Kaja Endresen, Line Grimstad og Bendik Berntsen har startet opp prosjektet Idrettslinja Adventure Club Bardufoss. De ønsker å arrangere bursdager for barn og ungdom med ulike idrettsaktiviteter.
VIL ARRANGERE BURSDAGER: Roy-Martin Hausmann (t.v.), Sondre Solli, Kaja Endresen, Line Grimstad og Bendik Berntsen har startet opp prosjektet Idrettslinja Adventure Club Bardufoss. De ønsker å arrangere bursdager for barn og ungdom med ulike idrettsaktiviteter.

Idrettselever med arrangørprosjekt

BARDUFOSS: Fem av elevene på idrettslinja går over nyttår i gang med et arrangørprosjekt. De vil hjelpe travle foreldre med å arrangere barnebursdager med et variert idrettstilbud.

Publisert Sist oppdatert

Kaja Endresen, Bendik Berntsen, Sondre Solli, Line Grimstad og Roy-Martin Hausmann er tredjeklasseelever ved idrettslinja på Bardufoss Høgtun videregående skole. I høst fikk de fem elevene en skoleoppgave som generelt omhandlet alternative idretts-

tilbud. Idrettselevene har nå videreutviklet skoleoppgaven og skapt sitt eget arrangørprosjekt.

– Vi vet ikke helt hvordan vi skal kategorisere prosjektet, men vi vil ikke kalle det en elevbedrift. Vi har laget et lite konsept, sier Sondre Solli.

«Adventure Club»

Idrettselevenes arrangørprosjekt har fått navnet «Idrettslinja Adventure Club». For å promotere prosjektet har de fem elevene malt prosjektets logo på veggen i idrettsbygget på skolen. Logoen er lagt av Høgtun-eleven Peter Bjørkli. «Idrettslinja Adventure Club» skal være et tilbud til barn og ungdom hvor de fem idrettselevene som står bak vil arrangere blant annet bursdager, aktiviteter og utflukter med fokus på idrett.

– Hvis foreldre har det travelt eller ikke har tid til å finne på aktiviteter, kan vi hjelpe til med arrangering av barnebursdager. Foreldrene må selv stille med mat, sier Kaja Endresen.

Sondre Solli forteller at de vil ta på seg arrangøroppdrag så ofte de får muligheten.

– Det er selvfølgelig begrensninger på hvor mye tid vi har, men vi vil prøve så best vi kan med dette prosjektet. Vi vet jo ingenting om det blir liten eller stor etterspørsel, men vi skal ta på oss det vi har kapasitet til, sier han.

De fem idrettselevene vil hovedsakelig konsentrere seg om å arrangere bursdager.

– Vi kan arrangere blant annet kickboksing eller klatring. Vi kan stille med et mer variert idrettstilbud enn det som er nå, nå er det stort sett bare fotball og håndball. Vi vil utvide horisonten, sier han.

Stor læringsverdi

Prosjektet har offisiell oppstart etter nyttår, men idrettselevene har allerede fått henvendelser om å arrangere bursdager.

– Vi har startet en Facebook-

side der det går an å finne kontaktinfo om en ønsker det. Der vil vi også oppdatere med mer informasjon etter hvert, sier Kaja Endresen.

Elevene ser stor læringsverdi i prosjektet, og hun forteller at de får bruk for mye av det de har lært på idrettslinja når prosjektet går i gang over nyttår.

– Vi får brukt kunnskapen vi har om det å arrangere, å hjelpe til og det å stille opp, sier hun.

Powered by Labrador CMS