Focus-investorene om koronamidlene:

LIV LAGA: Frank Stensland ønsker sammen med sin makker Leiv Bjørn Walle å få til næringsliv som er liv laga på Rundhaug. ARKIVFOTO: Privat Foto: Privat
LIV LAGA: Frank Stensland ønsker sammen med sin makker Leiv Bjørn Walle å få til næringsliv som er liv laga på Rundhaug. ARKIVFOTO: Privat Foto: Privat

– Ikke en problemstilling å betale tilbake

MÅLSELV: Focus-investorene ser fram til å møte med ordføreren. De deler gjerne sine planer for å få på plass bærekraftig næringsvirksomhet, selv om det ikke blir i form av kjøkkenproduksjon.

Publisert Sist oppdatert

Frank Stensland og Leiv Bjørn Walle forteller at de skal møte med Målselv-ordføreren førstkommende tirsdag. De ser fram til å informere om sine planer for næringsparken på Rundhaug. De tror ikke det er noe kommunen kan gjøre for å endre situasjonen når det kommer til produksjon av kjøkken, men forsikrer likevel at de gjør det de kan for å beholde merkenavnet Focus.

– Vårt mål er at vi skal finne en næring her oppe, og så har vi regnet oss fram til at storskala kjøkkenproduksjon ikke er noe vi er i stand til å få til og gå opp. Vi vil likevel fortsatt jobbe for å beholde merkenavnet Focus, for eksempel i en garderobeproduksjon. Det er noe som krever mindre investeringer og mer mindre kapitalkrevende, sier Stensland til Nye Troms.

Egne penger

De to har bitt seg merke i at det har blitt stilt spørsmål ved koronastøtten på en halv million kroner som ble gitt dem av Målselv kommune før jul.

– Vi kom inn i bildet etter at den søknaden var skrevet, så hva som var bakgrunnen for den er jeg ikke helt sikker på. For oss er det ikke en problemstilling å betale det tilbake. Det får kommunen forholde seg til. Vi jobber fortsatt med å få til virksomhet i bygget, sier Stensland.

De to er interesserte i å få på plass bærekraftig virksomhet, ikke minst på grunn av egne midler de har lagt i å kjøpe opp Focus interiør.

– De som har vært inne tidligere har egentlig investert lite av personlige penger. Vi har hostet opp godt over en million av private penger. Det er det lenge siden noen har gjort. Vi er interesserte i å få opp noe som er «liv laga» og bærekraftig, fordi vi har investert noe selv, sier Stensland.

Powered by Labrador CMS